5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
לפניכם מתכון לעוגה חלבית טעימה שמתאימה לשבת או לכל אירוע מיוחד. העוגה הלחה ומלאת הטעם הזו עשויה עם מרכיבי חלב, מה שהופך אותה לפינוק מענג ליהנות ממנו ביום המנוחה הזה. זה מתכון קלאסי ופשוט שבטוח ישמח את המשפחה והאורחים שלך.
איך להכין עוגה חלבית לשבת בבוקר – הרכיבים
עבור העוגה:
- 1 כוס חמאה ללא מלח, מרוככת (או מרגרינה לארוחה חלבית)
- 1 1/2 כוסות סוכר
- 4 ביצים גדולות
- 2 כפיות תמצית וניל
- 2 1/2 כוסות קמח לכל מטרה
- 2 1/2 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס חלב (או חלב לא חלבי לארוחה חלבית)
- גרידת לימון 1 (לא חובה, לתוספת טעם)
עבור הזיגוג (אופציונלי):
- 1 כוס אבקת סוכר
- 2-3 כפות חלב (או חלב ללא חלב)
- 1/2 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה
- מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס.
- משמנים ומקמחים תבנית אפייה בגודל 9×13 אינץ' (23×33 ס"מ) או תבנית בונדט.
- בקערת ערבוב גדולה, קרמי יחד 1 כוס חמאה (או מרגרינה) ללא מלח מרוככת ו-1 1/2 כוסות סוכר מגורען עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- טורפים פנימה 4 ביצים גדולות, אחת בכל פעם, ומוודאים שכל אחת נטמעת היטב.
- מערבבים פנימה 2 כפיות תמצית וניל וגרידת הלימון (אם משתמשים).
- בקערה נפרדת, טורפים יחד 2 1/2 כוסות קמח לכל מטרה, 2 1/2 כפיות אבקת אפייה ו- 1/2 כפית מלח.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת הרטובה, לסירוגין עם 1 כוס חלב. מתחילים ומסיימים עם החומרים היבשים.
- מערבבים רק עד לאיחוד; לא לערבב יתר על המידה.
- יוצקים את בלילת העוגה לתבנית האפייה המוכנה.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות (או יותר אם משתמשים בתבנית בונדט) עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
- מניחים לעוגה להתקרר בתבנית למשך 10 דקות, ולאחר מכן מעבירים אותה לרשת לצינון מלא.
- בקערה קטנה, מקציפים יחד 1 כוס אבקת סוכר, 2-3 כפות חלב ו-1/2 כפית תמצית וניל עד לקבלת עקביות חלקה וניתנת למזיגה.
- לאחר שהעוגה התקררה, מטפטפים את הזיגוג מלמעלה.
העוגה החלבית הזו היא תוספת נפלאה לשולחן השבת שלכם. הוא לח, רך ובעל טעם וניל מקסים. הזיגוג האופציונלי מוסיף נופך של מתיקות ואלגנטיות לעוגה. תיהנו ממנו עם יקיריכם כקינוח מענג לחגיגת השבת.