דרגו את המתכון

עוגת התפוזים השקדים המענגת של פסח היא חגיגה של מסורת וטעם, המשלבת את ההיסטוריה העשירה של החג עם פרץ של טוב הדר. חג הפסח, פסטיבל יהודי משמעותי, עוסק כולו בהנצחת החירות ואימוץ הקהילה. העוגה הזו, ששורשיה במורשת הקולינרית היהודית, מביאה נופך מתוק לחגיגות. הוא מושלם להגשה במפגשים משפחתיים, ומוסיף טוויסט טעים לחגיגות הפסח שלכם.

רשימת רכיבים:

 2 כוסות קמח שקדים

 1 כוס קמח מצה

 1 כוס סוכר

 1 כפית אבקת אפייה

 1/2 כפית מלח

 4 ביצים גדולות, מופרדות

 1/2 כוס שמן צמחי

 1/4 כוס מיץ תפוזים טרי

 גרידת 2 תפוזים

 1 כפית תמצית וניל

 אבקת סוכר לפיזור (לא חובה)

 

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל175 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית קפיצית בגודל 9 אינץ' (23 ס"מ) ומרפדים את התחתית בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה גדולה את קמח השקדים, ארוחת המצות, הסוכר, אבקת האפייה והמלח. מערבבים היטב כדי להבטיח פיזור אחיד של החומרים היבשים.
  3. טורפים בקערה נפרדת את החלמונים, שמן צמחי, מיץ תפוזים, גרידת תפוז ותמצית וניל.
  4. מוסיפים את החומרים הרטובים בהדרגה לחומרים היבשים, תוך כדי ערבוב עד שהם מתאחדים.
  5. בקערה נקייה ויבשה נוספת מקציפים את החלבונים עד שנוצרים פסגות נוקשות. מקפלים בעדינות את החלבונים לתוך הבלילה, תוך שמירה על המרקם הבהיר והאוורירי.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
  7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 40-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
  8. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית 15 דקות לפני שמעבירים אותה לרשת לצינון מלא.
  9. לאחר התקררות מפדרים את החלק העליון של העוגה באבקת סוכר אם רוצים.

 

חלופות מתכון לאוכלי כשרות:

לגרסה ידידותית לכשרות, יש לוודא שכל המרכיבים מסומנים באישורי הכשרות המתאימים. בנוסף, השתמשו בארוחת מצות המסומנת כשרה לפסח.

 

יתרונות תזונתיים:

עוגת התפוזים השקדים לפסח היא לא רק פינוק טעים אלא גם טומנת אגרוף תזונתי. 

שלבי הכנה:

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול: 45 דקות

מנות: 12-14 פרוסות

רמת קושי:

בינוני

טיפים לשיפור:

קבלו את חמימות המסורת ואת שמחת הפסח עם עוגת תפוז שקדים זו  דרך טעימה להמתיק את החגיגות!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות