דרגו את המתכון

אם אתם מחפשים להכין משהו מענג לחג השבועות, צפוי לכם פינוק. הכוכבת שלנו בתוכנית היא עוגת גבינה שמנת טעימה עם מערבולת פירות יער משגעת. דרך מושלמת לחגוג את האירוע המיוחד הזה.

לעוגת גבינה יש היסטוריה עשירה במטבח היהודי, והמתכון הזה נותן כבוד למסורת הזו עם טוויסט מודרני.

 

רשימת רכיבים:

עבור התחתית:

 200 גרם קרקרים גרהם, מרוסקים

 100 גרם חמאה ללא מלח, מומסת

 2 כפות סוכר

למילוי עוגת הגבינה:

 750 גרם גבינת שמנת, מרוככת

 200 גרם סוכר מגורען

 4 ביצים גדולות

 1 כפית תמצית וניל

 1/2 כוס שמנת חמוצה

עבור מערבולת ברי:

 1 כוס פירות יער מעורבים (תותים, אוכמניות, פטל), טריים או קפואים

 3 כפות סוכר

 1 כף מיץ לימון

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור:
  1. הכינו את התחתית:
  1. להכין את המילוי:
  1. לשפוך את זה פנימה:
  1. ליצור את מערבולת היער:
  1. לאפות:
  1. זמן מנוחה:

 מניחים לו להתקרר בתנור כשהדלת פתוחה מעט. לאחר מכן, צננו אותו במקרר למשך 4 שעות לפחות או, עדיף, למשך הלילה.

יתרונות תזונתיים:

עוגת גבינה אולי לא הבחירה הראשונה של חובבי בריאות, אבל יש בה סידן מגבינת השמנת וחלבון מהביצים. בנוסף, פירות יער אלה עמוסים בנוגדי חמצון. חשוב זכור, הכל עניין של איזון!

מנות:

העוגה מתאימה להגשה של בערך 12 פרוסות של אושר.

קושי:

רמת קושי? הייתי אומר שזה מדיום.

חלופות כשרות:

לקהל שומרי הכשרות, ודאו שגבינת השמנת שלכם תהיה כשרה. 

השתמשו בתחליף גבינת שמנת שאינה חלבית אם ברצונכם לשמור עליה פרווה. ותמיד בדוק שוב את מרכיבי התחתית. בכמה קרקרים גרהם שנרכשו בחנות עשויים להיות תוספים ערמומיים לא כשרים.

טיפים למקצוענים:

 

עכשיו קדימה, תלבשו את הסינר ובואו ליצור כמה זיכרונות מתוקים של שבועות! 🍰✨

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות