חיפוש

עוגיות אוריאו מתכון מנצח

עוגיות אוריאו מתכון מנצח

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

 

עוגיות אוריאו מתכון מנצח

עוגיות אוריאו הן אחת העוגיות האהובות בעולם, ויש סיבה לכך. הן פשוט טעימות! עוגיות אוריאו הן עוגיות שוקולדיות עם מלית קרמית טעימה. הן מושלמות לאכילה בפני עצמן, או כחטיף או קינוח.

מקור

עוגיות אוריאו הומצאו בשנת 1912 על ידי חברת Nabisco האמריקאית. העוגיות היו הצלחה מיידית, והן הפכו לאחת העוגיות הנמכרות ביותר בעולם.גם בישראל הן מאוד פופלאריות וחביבות על ילדים ומבוגרים כאחד.

מרכיבים

  • 115 גרם (1/2 כוס) חמאה רכה
  • 120 גרם (3/4 כוס) סוכר חום כהה
  • כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • 35 גרם (1/4 כוס) אבקת קקאו הולנדי
  • 175 גרם (1 1/4 כוסות) קמח
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 2/4 כפית מלח

יתרונות תזונתיים

עוגיות אוריאו הן מקור טוב לסידן, ברזל, ויטמין B1, וויטמין B2. הן גם מכילות כמות קטנה של סיבים תזונתיים.

כמות מנות

המתכון הזה מכין כ-15-17 עוגיות.

זמן הכנה

זמן ההכנה הכולל הוא כ-40 דקות.

רמת קושי

המתכון הזה הוא קל להכנה.

טיפים

  • אם אתם רוצים להפוך את העוגיות ליותר דחוסות, אתם יכולים להוסיף 1/2 כוס קמח מנופה לתערובת.
  • אם אתם רוצים להוסיף טעם נוסף לעוגיות, אתם יכולים להוסיף 1/2 כפית גרידת לימון או תפוז לתערובת.
  • אם אתם רוצים להכין עוגיות אוריאו עם מלית אחרת, אתם יכולים להשתמש בכל ממרח אחר שאתם אוהבים, כמו ממרח שוקולד, ממרח אגוזים, או ממרח חלבה.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות צלזיוס.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקציפים חמאה, סוכר חום כהה, ותמצית וניל עד לקבלת תערובת קרמית ואחידה.
  3. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל עד שהתערובת אחידה.
  4. מנפים לקערה נפרדת קמח, אבקת קקאו, אבקת סודה לשתייה, ומלח.
  5. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה ומערבלים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
  6. מרדדים את הבצק לעלה דק (בערך 0.5 ס"מ) על משטח מקומח.
  7. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של כ-5 ס"מ.
  8. מניחים את העיגולים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  9. אופים כ-10 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות בקצוות.
  10. מצננים את העוגיות לחלוטין.
  11. מרכיבים את העוגיות: מניחים עוגייה אחת על צלחת, ומזלפים עליה כמות נדיבה של מלית אוריאו. סוגרים בעוגייה נוספת.
  12. מגישים מיד.

בתאבון!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות