דרגו את המתכון
לילך עזוז משתפת אותנו במתכון המושלם שלה לעוגיות אלפחורס נימוחות.
מצרכים ל-36 עוגיות בערך:
לבצק:
- 500 גרם קורנפלור (2 ½ חבילות)
- 1 כוס קמח רגיל
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 שקית סוכר וניל
- 3 ביצים
- 200 גרם חמאה (מומסת)
למלית וקישוט:
- קוקוס
- ריבת חלב (קנויה)
אופן הכנה:
- נכין את הבצק על ידי לישת כל החומרים יחדיו. לאחר מכן שמים אותו לקירור במקרר למשך שעה. אפשר גם, אבל פחות מומלץ, לשים למשך 10 דקות במקפיא.
- אחרי הייצוב של הבצק, משטחים אותו עם מערוך וקורצים לעיגולים בגודל הרצוי.
- מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ומכניסים לתנור בחום של 170 מעלות למשך 10 דקות. חשוב להשגיח שהעוגיות ישארו לבנות.
- בסיום האפייה מוציאים ומשאירים בצד למשך 20 דקות.
- לאחר מכן מזלפים בריבת חלב עם שק זילוף (לא מומלץ בכפית כי היא יכול לשבור את העוגיה), ואז שמים מעל לזה עוד עוגייה.
- לסיום מגלגלים בקוקוס