דרגו את המתכון

חברים יקרים, אם אי פעם ביקרתם באמסטרדם וטעמתם את העוגיות המפורסמות שמוכרים בכל פינה, אתם בטח יודעים על מה אני מדבר. אבל מה לגבי כל אלה מאיתנו שלא יכולים ליהנות מהחוויה בגלל רגישות לגלוטן? אל דאגה, יש פתרון מושלם! המתכון שאני הולך לחלוק אתכם עכשיו מאפשר לכם ליצור גרסה נפלאה של העוגיות האהובות הללו, אבל בלי שום חשש מתגובות אלרגיות. פשוט תתכוננו לשלב של התמכרות רצינית ולבקשות נואשות של כל החברים לעוד ועוד מהעוגיות האלה!

מה שהכי מיוחד בעוגיות אמסטרדם זה המרקם הפריך-רך שלהן, הטעם העדין של קינמון וקרדמון והמראה המושלם של סדקים קטנים על פני השטח. כל ביס כזה הוא כמו לקחת הפסקה קטנה מהחיים ולהתמסר לרגע של אושר טהור. אני מודה שזה קצת מאתגר ליצור את זה ללא קמח חיטה רגיל, אבל עם קצת יצירתיות וסבלנות הכל אפשרי! מהניסיון שלי, המפתח הוא לשלב כמה סוגי קמח ללא גלוטן ולהקפיד על איזון מדויק בין הרכיבים כך שהבצק לא יהיה יבש או חולי מדי. עם כמה ניסיונות ואהבה, אני מבטיח לכם שגם אתם תצליחו ליצור את העוגיות המדהימות האלה שישאירו את כולם פעורי פה (וימלאו לכם את הבטן בכיף אדיר).

זמן הכנה מוערך לפינוק אמיתי

טוב, אז בואו נדבר ריאלי, כמה זמן ייקח לנו להגשים את החלום ההולנדי הזה בלי גלוטן? קבלו סקירה אמיתית של משך התהליך מהתחלה ועד סוף הנגיסה המאושרת:

אז סך הכל מדובר בערך על שעה וקצת של הנאה צרופה במטבח עד שאפשר סוף סוף ליהנות! המתכון מיועד להכנת כ-30 עוגיות בגודל בינוני, מה שאומר נשנוש מובטח לכל המשפחה והחברים (אם תצליחו לא לחסל לבד). מבחינת רמת הקושי, נגדיר את זה כאתגר נחמד לשבת אחר צהריים – קצת יותר מסובך מלהרתיח מים לקפה, אבל עדיין בהישג יד גם למי שחוזר מאמסטרדם על אופניים לאחר כמה חביות היינקן בדרך.

החומרים הראשיים שיהפכו את העוגיות שלכם להצלחה ללא גלוטן

קדימה, זה הזמן להצטייד ברכיבים הסודיים שיבטיחו לכם עוגיות אמסטרדם פריכות וטעימות בלי שום דאגות:

שלבי ההכנה שיגרמו לכם לרוץ מיד למטבח

יאללה, מספיק עם הרכילות, בואו נתחיל לעבוד ולגלות איך מכינים את העוגיות המדהימות האלו ללא מאמץ:

  1. מנפים לקערה גדולה את כל חומרי האפייה היבשים – קמחים, אבקת אפייה, מלח, קינמון וקרדמון.
  2. בקערה נפרדת מקציפים חמאה וסוכר חום עד לתערובת בהירה ואוורירית. מוסיפים ביצה, וניל וממשיכים להקציף עד לאיחוד מלא.
  3. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמחים לקערת החמאה תוך כדי ערבוב עדין עד שנוצר בצק אחיד ודביק.
  4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות, עד שהוא מתייצב.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  6. יוצרים מהבצק כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג ומניחים במרווחים על התבנית. משטחים קלות כל כדור בעזרת כף.
  7. מפזרים מעל העוגיות את השקדים הפרוסים בנדיבות, מעט מלח ים ואבקת קינמון נוספת.
  8. אופים את העוגיות במשך 12-15 דקות, עד שהן מזהיבות ומתייצבות. הן עדיין יהיו רכות מעט במרכז.
  9. מצננים את העוגיות על רשת צינון במשך כ-20 דקות עד שהן מתקשות לגמרי. אם תעמדו בפיתוי לא לנגוס…
  10. וזהו, עכשיו פשוט להגיש לצד קפה הולנדי טוב או חלב חם עם קצפת ולהתענג ברוגע על טעם של אמסטרדם אמיתית!

גרסאות אחרות ורעיונות לשדרוגים של מלכות העוגיות ללא גלוטן

למרות שעוגיות אמסטרדם הן קלאסיקה שקשה לשנות, יש תמיד מקום למשחק ולווריאציות על הטעמים והמרקמים:

יתרונות בריאותיים שהופכים את העוגיות האלו לסופר-פוד אמיתי (או לא)

נכון, הן עדיין עוגיות עם חמאה וסוכר, אבל בסופו של דבר יש להן כמה יתרונות תזונתיים לא רעים בכלל:

שאלות ותשובות מלקוחות שרצו לדעת עוד על פלא העוגיות האלה

האם ניתן להקפיא את עוגיות האמסטרדם ולאחסן לזמן ממושך? בהחלט! פשוט שימו אותן בקופסה אטומה בשכבות עם נייר אפייה ביניהן, והקפיאו עד חצי שנה. הפשירו בטמפרטורת החדר כשעתיים לפני ההגשה וקדימה לנשנש.

מה אפשר לעשות אם אין ברשותי את כל סוגי הקמחים ללא גלוטן הדרושים? אל חשש, תמיד אפשר להתאים את כמות הקמח הכללית לפי מה שיש. למשל, אם חסר קמח תפו"א, פשוט תוסיפו עוד 25 גרם של קמח האורז או קמח השקדים והכל יסתדר.

איך אדע בוודאות שהעוגיות מוכנות ולא יצאו נאות או שרופות? הן אמורות להיות זהובות ופריכות מבחוץ אבל לא יבשות או חומות מדי. ככל שהעוגיות מתקררות הן מתייצבות וקשות, אז אם הן נראות רכות זה בסדר גמור.

האם העוגיות האלה יתאימו גם למי שאינו אוהב מתוק? כנראה שלא, בכל זאת מדובר בעוגייה עם כמות סוכר לא מבוטלת. אבל תמיד אפשר להפחית סוכר, להחליף בממתיק או פשוט לא לעשות עוגיות אם לא אוהבים מתוק, נכון?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות