עוגיות אמרטו (שקדים) מדהימות וקלות להכנה ללא ביצים
מצרכים ל30 עוגיות
150 גרם שקדים לא קלויים קצוצים/טחונים
150 גרם חמאה או מחמאה
¼ כוס סוכר
3 כפיות אמרטו (ליקר שקדים) לא חובה אבל מאוד מומלץ!
1 כפפית תמצית וניל
½ 1 כוסות קמח תופח ( או קמח רגיל ולהוסיף כפית שטוחה אבקת אפייה)
2-3 כפות מים קרים /חלב קר (אם צריך).
שקדים שלמים לקישוט
אופן ההכנה:
1. מחחמים את התנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מקציפים את החמאה והסוכר במיקסר לקרם חלק. מוסיפים את ליקר השקדים, תמצית וניל ואת הקמח בהדרגה, עד שנוצר בצק חלק (אם צריך מוסיפים את המים/החלב).
3. מעבירים למשטח מקומח, לשים מעט ומוסיפים את השקדים הקצוצים.
4. צרים עוגיות ומניחים בתבנית במרחקים שווים. מוסיפים שקד על כל עוגייה לקישוט. אופים במרכז התנור כ-15 דקות, או עד שהעוגיות מתחילות להשחים. מצננים ומאחסנים בקופסא הרמטית.
בתיאבון.
תגובה אחת
תודה לך על כל המתכוניח המוצלחים , כל מה שניסיתי הצליח, תודה