עוגיות בולו נהדרות ליום כיפור
רינה יחזקאל משתפת אותנו במתכון מושלם של עוגיות בולו ליום כיפור.
מצרכים:
3 ביצים
כוס סוכר
כוס שמן
100 גרם צימוקים כהים
100 גרם שברי שקדים
4 כפות שומשום
2 כפיות תמצית וניל
מעט מלח
2 סוכר וניל
2 שקיות אבקת אפיה
4.5 כוסות קמח מנופה
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
עוגיות בולו חלומיות
עוגיות בולו טריפוליטאיות
עוגיות בולו טוניסאי של תומר תומס
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. בקערה שמים את השמן עם הסוכר ומערבבים במטרפה מוסיפים את הביצים ומטריפים במטרפה, מוסיפים את סוכר הוניל, תמצית וניל, צימוקים, שקדים ומלח וממשיכים לטרוף במטרפה.
2. בקערה נפרדת מנפים את הקמח עם אבקת אפייה ומוסיפים בהדרגה לבלילת הביצים והשמן ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד (הבצק קצת דביק וזה בסדר).
3. נותנים לבצק לנוח בערך שעה, יוצרים ככרות מאורכים בגודל הרצוי מסמנים חריצים על הכיכרות ואופים בחום של 180 מעלות בתנור שחומם מראש בערך 30-40 או עד שהעוגות מקבלות גוון זהוב. אפשר להכין גם ככירות קטנים.
4. טעים ביותר ומתאים לכל אירוח אפשר לאכול גם לפני הצום עם כוס תה.