עוגיות במילויים שונים מבצק פריך
המתכון באדיבות : אילנית בניזרי ותמי פרץ
6 כוסות קמח
2 אבקת אפייה
300 גרם מחמאה (להוציא לפחות שעה לפני שימוש מהמקרר)
2 סוכר וניל
חצי כוס שמן
3/4 מיץ תפוזים
למילוי:
ממרח שוקולד/חלבה/תמרים או כל מילוי שתרצו
אופן הכנה:
1. בקערה לשים את הקמח,אבקת אפייה,מחמאה והסוכר וניל,ללוש היטב ואז להוסיף את השמן והמיץ תפוזים וללוש עד לקבלת בצק אחיד.
2. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר למשך שעה.
3. לאחר שעה, מחלקים את הבצק ל-4 כדורים ועל משטח מקומח מרדדים לעלה דק.
4. מורחים על כל עלה את הממרח הרצוי(שוקולד/חלבה/תמרים או כל ממרח אחר) ומגלגלים לרולדה.
5. חותכים פסים לא עד הסוף ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 20 דקות
במידה ורוצים בצק חום- לוקחים מכמות הקמח במתכון,כוס של קמח מנופה ומוסיפים לו כף שוקולית מנופה(למיעת גושים) ו-2 כפות קקאו ומאחדים עם שאר הקמח.
לעוגיות עגולות – פשוט קורצים עיגולים שלמים ועגולים פתוחים ומורחים את הממרח הרצוי על העיגולים השלמים ומעל שמים את העיגולים הפתוחים.
מתכון נוסף של עוגיות של קרין גורן: