דרגו את המתכון
אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לעוגיות טחינה ממכרות.
- 100 גרם חמאה (או מחמאה לפרווה)
- 3/4 כוס טחינה גולמית
- חצי כוס סוכר דמררה + חצי כוס סוכר לבן
- 1 ביצה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1.5 כוס קמח רגיל
- 1 כפית אבקת אפייה
- חצי כפית מלח
- אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל- 160 מעלות רגיל.
- במיקסר או ידני מערבבים בוו גיטרה את החמאה עם הטחינה.
- מוסיפים סוכר, ביצה, תמצית וניל ומערבלים כמה שניות עד קבלת עיסה אחידה.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, המלח ואבקת האפייה.
- מוסיפים למיקסר לערבוב לכמה שניות עד שנטמע.
- הבצק מעט פירורי אבל כשמועכים אותו ביד הופך למוצק.
- קורצים עיגולים בגודל כדור פינג פונג, לשים ומועכים מעט.
- מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים (הם מתרחבים מעט באפייה).
- מכניסים לתנור ל- 20 דק' ומוציאים- לא יותר.
- גם אם לא נראה אפוי – הן מתייצבות בחוץ..
- לתת להן להתקרר רבע שעה לפחות בלי לגעת – תתאפקו!.
- לזרות אבקת סוכר ולטרוף ♥.
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת המתכון של העוגיות טחינה: