עוגיות מקרוד מתכון מנצח
מורן תורגמן משתפת אותנו במתכון מנצח של עוגיות מקרוד.
מצרכים:
קילו סולת
כוס וחצי שמן
כוס וחצי קמח
2 אבקת אפייה
1 סוכר וניל
4 כפות סוכר
כוס וחצי מיץ תפוזים
למילוי
500 גרם תמרים בוואקום/ממרח תמרים
מעט שמן
קינמון ומעט ציפורן
לסירופ
2 כוסות סוכר
כוס מים/מיץ תפוזים
מעט לימון סחוט
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
עוגיות מקרוד טוניסאי מתכון מושלם
מקרוד מתכון מנצח
עוגיות מקרוד מתכון
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. לשפוך על קילו סולת כוס וחצי שמן רותח ולערבב היטב. להוסיף כוס וחצי קמח, 2 אבקת אפייה, 1 סוכר וניל, 4 כפות סוכר, כוס וחצי מיץ תפוזים (להוסיף עוד במקרה הצורך), ללוש לבצק רך ולהניח לו לנוח כמה דקות.
2. לחלק לארבע כדורים ולרדד דק בין שתי ניירות אפייה.
3. למרוח מעל את המילוי ולגלגל לרולדה.
4. לחתוך באלכסון ולטגן בשמן עמוק עד השחמה, כשמתקרר לטבול בסירופ רותח על הגז ( 2 כוסות סוכר, כוס מים/מיץ תפוזים ומעט לימון סחוט, לבשל היטב עד הסמכה).
5. למילוי: חבילת תמרים בוואקום (500 גרם) להמיס בסיר קטן עם מעט שמן ולתבל בקינמון ובמעט ציפורן.