דרגו את המתכון
דיקלה אוחיון משתפת אותנו במתכון שלה לעוגיות פריכות עם מילוי.
- קילו קמח רגיל מנופה
- 2 אבקת אפיה
- כף תמצית וניל
- 4 ביצים שלמות
- 1 מחמאה מומסת
- מיץ מתפוז 1
- מים
- אפשרויות מילוי(:)
- ממרח שוקולד
- ריבה ועליה קוקוס מפוזר
- ממרח תמרים עם אגוזים וקצת קינמון
אופן ההכנה
- שמים את חומרי הבצק ואת המים מוסיפים קצת קצת ולשים עד שהופך לבצק נעים לעבודה (זהירות עם המים , תמיד אפשר להוסיף אבל להוריד אי אפשר).
- מחלקים ל 4 כדורים ומרדדים כל כדור לעלה דק, לא שקוף שיקרע אבל רצוי דק כמה שאפשר.
- מורחים מילוי כבחירתכם ומגלגלים
- חותכים כ 2 ס"מ , ומסדרים על נייר אפיה (אפשר להפוך את החתיכות על הצד שיצא כשושנה -ראי תמונה עם ריבה).
- לתנור 180 מעלות כחצי שעה עד שיזהיב קצת. לא חום שלא יהיו קשות.
מתכון נוסף לעוגיות פריכות במילוי אגוזים: