עוגיות קמח שקדים: טובות רכות, לעיסות וללא רגשות אשם
בואו לצלול לעולם של עוגיות קמח שקדים – פינוק מענג שפונה לאוהבי העוגיות המודעות לבריאות שם בחוץ! מקורם בצורך בחלופות ללא גלוטן ורצון לפינוק נטול רגשות אשם, עוגיות אלו הפכו למרכיב עיקרי במטבחים רבים. קמח שקדים, העשוי משקדים טחונים דק, תופס את הזרקור במתכון הזה, ומעניק לעוגיות עושר אגוזי ומרקם רך ולעיס.
רכיבים:
- 2 כוסות קמח שקדים
- 1/2 כוס חמאה ללא מלח, מומסת
- 1/2 כוס דבש או סירופ מייפל (לממתיק טבעי)
- ביצה 1 גדולה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- אופציונלי: 1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר או אגוזים קצוצים לתוספת מרקם וטעם
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור: הדליקו את התנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים את החומרים הרטובים: בקערת ערבוב גדולה מערבבים יחד את החמאה המומסת, הדבש או סירופ המייפל, הביצה ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את החומרים היבשים: מפזרים פנימה את קמח השקדים, הסודה לשתייה והמלח. מערבבים עד שנוצר בצק עוגיות. אם אתם מרגישים הרפתקנים, קפלו פנימה את השוקולד צ'יפס או האגוזים לקראנץ' הנוסף הזה.
- מעצבים את העוגיות: לוקחים בערך כף בצק ומגלגלים לכדור. מניחים אותו על תבנית האפייה המוכנה. משטחים מעט כל כדור בעזרת גב הכף או האצבעות.
- אופים: הכניסו את סיבובי השמחה הקטנים האלה לתנור שחומם מראש למשך 10-12 דקות או עד שהשוליים מזהיבים.
- מצננים ונהנים: מניחים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה כמה דקות לפני שמעבירים אותן לרשת להתקררות מלאה.
אפשרויות חלופיות לאוכלי כשרות:
לחברים הכשרים שלנו אפשר להחליף את החמאה בחלופה לא חלבית כמו שמן קוקוס. ודא שהמרכיבים האחרים שלך, במיוחד השוקולד צ'יפס, הם בעלי תעודת כשרות.
יתרונות תזונתיים:
- קמח שקדים מספק דחיפה של חלבון ושומנים בריאים.
- דל בפחמימות, מה שהופך את העוגיות הללו למתאימות לתזונה דלת פחמימות.
- עשיר בוויטמין E, נוגד חמצון התומך בבריאות העור.
- הממתיקים הטבעיים תורמים פחות קלוריות מסוכרים מזוקקים מסורתיים.
תפוקה וזמן הכנה: מתכון זה מכין כ-18 עד 24 עוגיות, תלוי בגודל המועדף עליכם. זמן ההכנה הוא כ-15 דקות, עם 10-12 דקות נוספות לאפייה.
רמת קושי: אל תפחדו, חברים אופים! מתכון זה נכנס לקטגוריית "קל". אין צורך בטכניקות מסובכות או בציוד מפואר – רק קערת ערבוב, כף ותנור.
טיפים לשלמות:
- אל תערבב יתר על המידה את הבצק; זה בסדר אם זה נראה קצת פירורי.
- ניסוי עם תמציות שונות לטוויסט של טעם – שקדים או קוקוס עושים פלאים.
- למרקם מוצק יותר, מקררים את הבצק 30 דקות לפני האפייה.
- שומרים את העוגיות בכלי אטום כדי לשמור על טריותן.
הנה לך! הטבה טעימה ובריאה יותר על העוגייה הקלאסית שפשוט קל להכין. התכוננו למלא את המטבח שלכם בניחוח שאין לעמוד בפניו של קמח שקדים!