עוגיות שוקולד מושחתות
דורית כהן משתפת אותנו במתכון מושחת במיוחד לעוגיות שוקולד
מצרכים:
2 ביצים
½ כוס סוכר
½2 חפיסות שוקולד מריר (250 גרם)
2 כפות שמן
¾ כוס קמח תופח
¾ כוס אגוזי מלך (גרוסים)
¼ כפית מלח
נטיפי שוקולד מריר/לבן (לפיזור לפני אפייה)
אופן ההכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
עוגיות שוקולד פאדג' נדירות וקלות להכנה
עוגיות שוקולד מושלמות ב-8 דקות
עוגיות שוקולד מטבעות מושלמות
מתכון נוסף של עוגיות שוקולד של פינת האוכל של סיוון:
אופן הכנה:
1. בקערת המיקסר להקציף במהירות גבוהה את שתי הביצים בשלמותן עם החצי כוס סוכר, להקציף 12 דקות – לקצף תפוח ויציב.
2. להמיס במיקרו את השוקולד מריר עם שתי כפות שמן.
3. לערבב את השוקולד בתנועות עטיפה עם הביצים והסוכר לאחר הקצפתם.
4. להוסיף לבלילה את המלח – לא לוותר על המלח, הוא זה שיוצר את הבקעים בעוגייה.
5. להוסיף את אגוזי המלך הגרוסים והקמח ולערבב טוב טוב.
6. להניח בתבנית נייר אפיה ועם כפית לצקת מן הבלילה.
7. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות בדיוק 12 דקות.
8. ניתן לפזר לפני האפייה למעלה נטיפי שוקולד מריר/ לבן.