מיכל שחף משתפת אותנו במתכון שלה לעוגיות שוקולד ציפס ללא גלוטן
מצרכים:
1/2 1 כוסות קמח ללא גלוטן
1/2 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
2/3 סוכר
2 חבילות שוקולד מריר קצוץ
כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה רכה או מחמאה
1 ביצה
אופן ההכנה:
1. מתחילים בחימום התנור ל-180 מעלות
2. בקערת מיקסר מערבבים את סוכר,סודה לשתייה,מלח וקמח.
3. בקערה נוספת מערבבים את תמצית וניל,ביצה,חמאה ומוסיפים לתוכה את השוקולד הקצוץ לאחר הערבוב.
4. מאחדים את תערובת הקמח עם תערובת החמאה ובעזרת המיקסר או ידנית יוצרים בצק חלק ואחיד.
5. יוצרים כדורים בעזרת הידיים,שמים על תבנית עם נייר אפיה עם מרווחים ומשטחים כל עוגיה בעזרת האצבעות.
6. אופים בתנור חומם מראש ל-180 מעלות למשך 10-15 דקות עד אשר העוגיות מזהיבות.
7. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות להתקרר,לאחר שהעוגיות התקררו לגמרי, מעבירים למיכל אטום
2 Responses
"אחד וחצי קמח נטול גלוטן"?
הכוונה לכוס וחצי קמח? ואם כן..אז אין הלימה למשקל (750 גרם??)
צודקת המתכון תוקן, תודה לך