דרגו את המתכון

4 מתכונים מושלמים של עוגיות שקדים.

עוגיות שקדים טריפוליטאיות (עבמבר) של עדן כהן:

מצרכים:

אופן הכנה:

  1. כוס מדידה חד פעמית חמה – 20 עוגיות .
  2. במעבד מזון 2 חלבונים L ו-2 כוסות אבקת סוכר לעבד במשך 3 דקות.
  3. להוסיף 2 וחצי כוסות שקדים טחונים לעבד עוד כ-3 דקות .
  4. להוסיף 4-5 טיפות תמצית שקדים ולעבד.
  5. ליצור בידיים עיגולים בגודל כדור פינג פונג להניח על תבנית עם ניר אפייה להניח שקד מולבן ולמעוך טיפה (שיהיו עבות) *מומלץ לעבוד עם טיפה מים בידיים אם העיסה דביקה .
  6. לחמם מראש תנור ל-180 מעלות, להכניס את התבנית לתנור ולהוריד את החום ל-170 מעלות למשך 17 דקות .
  7. לא לאפות יותר מ-17 דקות – העוגייה עלולה להתייבש. כשיוצא מהתנור לכסות עם מגבת את התבנית .

עוגיות שקדים פרוסים של חן במטבח:

עוגיות שקדים של שרה יוסף:

מצרכים:

אופן הכנה:

  1. להקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר לקבלת קצף לא קשה .
  2. להוסיף את אבקת הסוכר ולהקציף עוד קצת להוסיף את השקדים ,תמצית שקדים ולקפל לקצף זה מעט דביק וזה בסדר להכניס למקרר חצי שעה .
  3. לקחת מעט ולגלגל באבקת סוכר להניח בתבנית על נייר אפיה ולאפות 180 מעלות 15 דקות .

עוגיות שקדים שנמסות בפה של נטע בשביל השוקולד:

מצרכים:

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-165 מעלות.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד חמאה, מלח, אבקת סוכר, תמצית וניל, גרידת לימון וחלב עד קבלת תערובת מוקצפת.
  3. מוסיפים קמח, וקורנפלור, שקדים טחונים, אבקת אפייה.
  4. מערבלים שוב במהירות נמוכה עד שמקבלים גושי בצק אחידים.
  5. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות.
  6. יוצרים כדורים קטנים מהבצק ומכינים ממנו צורת חצי ירח.
  7. מניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה חשוב להקפיד על מרווחים.
  8. אופים במשך כ-12-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות ,זהירות לא להגיע להשחמה.
  9. 1מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
  10. אהבתם כנסו לעוד מתכונים בדף הפייסבוק וכאן "נטע בשביל השוקולד"

מתכון נוסף לעוגיות שקדים: עוגיות שקדים ודבש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות