דרגו את המתכון
אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לעוגיות שקדים מהירות.
מצרכים:
- 3 כוסות חד"פ לשתייה קרה שקדים טחונים (300 גר')
- 1 כוס סוכר (100 גר')
- 2 חלבונים
- חצי כפית מחית וניל או תמצית שקדים או תמצית וניל
- אבקת סוכר לפיזור לפני אפייה
אופן הכנה:
- מספיק לכ- 16 עוגיות.
- מחממים תנור ל- 180 מעלות רגיל (לא טורבו).
- בקערה מערבבים יחד את הסוכר והשקדים.
- להוסיף את החלבונים והתמצית וניל או שקדים ולערבב היטב עד קבלת תערובת חולית פירורית.
- ליצור עיגולים קטנים בידיים מעט רטובות.
- לטבול בקערית עם אבקת סוכר מכל הצדדים, לשטח מעט ולהניח במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- לאפות 15 דקות ולהוציא גם אם נדמה שלא מוכנות.
- לתת להצטנן. בזמן ההתקררות הן מתרחבות מעט ונוצרים סדקים יפים ♥.
סרטון עם מתכון נוסף של עוגיות שקדים: