עוגיות שקדים מושלמות (עבמבר) של תומר תומס
המתכון הינו ללא קמח ולכן מתאים גם לאנשים הנמנעים מגלוטן וכמוכן ניתן להכין את העוגיות לפסח.
סרטון הכנה של עוגיות שקדים:
מצרכים:
500 גרם שקדים טחונים(ניתן להשתמש בקנוי או להשרות את השקדים במים חמים,לקלף קליפה חיצונית,לייבש ואז לטחון).
4 כוסות חד פעמי (400 גרם) של אבקת סוכר.
8 גרגירי מסטיקא(מסאבג'ה) ניתן לקנות בחנויות תבלינים.
2 כפות תמצית וניל
כפית תמצית שקדים
5 חלמונים (גודל לארג')
אופן הכנה:
1. בתוך קערה שנמצאת בבן מארי( קערה בתוך מים חמים) שמים את אבקת הסוכר,מוסיפים את החלמונים, מערבבים עד שאבקת הסוכר נמסה לגמרי.
2. מרסקים את המסטיקא ומוסיפים לתערובת החלמונים ואבקת הסוכר בבן מארי.
3. לאחר שאבקת הסוכר נמסה,מסירים את הקערה מהסיר ,מכבים את האש ונותנים לתערובת להתקרר.
4. שמים בקערת מיקסר נפרדת את השקדים הטחונים ומוסיפים לתוכה את תמצית השקדים ותמצית הוניל ומוסיפים תוך כדי ערבוב את תערובת החלמונים ואבקת הסוכר שהתקררה.
5. מערבבים את התערובת במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה.
6. מרטיבים את הידיים ויוצרים מהתערובת כדורים בגודל כדור פינג פונג ומסדרים בתבנית עם נייר אפיה.
7. ניתן לקשט כל עוגיה מלמעלה עם שקד או אגוזי בונדוק.
8. אופים בטורבו 180 מעלות למשך 20 דקות עד להשחמה זהובה.
9. מוציאים מהתנור,נותנים לעוגיה להתקרר ובתאבון.
מתכונים מומלצים:
מתכון לפנקייק פשוט וטעים
כנאפה ביתית מתכון
פשטידת תירס מושלמת
מתכונים נוספים:
הצטרפו אלינו בפייסבוק ובאינסטגרם:
Facebook
Instagram