עוגיות תמרים ב-5 דקות מתכון של פעם
לירז שרה כהן משתפת אותנו במתכון מושלם לעוגיות תמרים מהירות.
מצרכים:
4 כוסות קמח – חצי קילו
2 חלמוני ביצה
200 גרם חמאה מומסת
¼ כוס מיץ תפוזים
2 כפות סוכר
½ כפית מלח
8 גרם סוכר וניל
10 גרם אבקת אפייה
מים חמימים לפי הצורך
למלית:
ממרח תמרים
קינמון
אגוזים – לא חובה
אופן הכנה מופיע בהמשך.
אולי תרצו להכין גם:
עוגיות שקדים מהירות – מתכון מנצח
עוגיות טחינה ב-10 דקות עבודה
מתכון לעוגיות נוטלה קלות להכנה
עוגיות תמרים מגולגלות – חן במטבח:
אופן הכנה:
1. מערבבים את כל הרכיבים, עד קבלת בצק רך ונוח לעבודה ומניחים בצד למנוחה של 10 דקות.
2. מתחילים לעבוד – מרדדים את הבצק לריבוע דק, מורחים עליו מלית תמרים מפזרים אגוזים קצוצים ומעט קינמון אם אוהבים. לאחר מכן מגלגלים לרולדה, אם זאת פעם ראשונה שאתם מכינים ניתן לחתוך את הבצק לעוגיות מראש (לא לחתוך עד הסוף רק לסמן).
3. מניחים את הרולדות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור חם על 170 מעלות עד הזהבה ושהבצק פריך ומוכן לאכילה, במשך כ־25 דקות. מצננים.