עוגת ביסקוויטים מוס גבינה מתכון מהמם
עוגת ביסקוויטים מוס גבינה מתכון של מירי גולני.
מצרכים:
לעוגה (תבנית 25X20)
300 גר' ביסקוויטים פתי בר
2 כפות נס קפה
1 כפית סוכר
3 כפות חלב
לקרם גבינה
225 גר' גבינת שמנת 16% (או קרם מסקרפונה 38% של גד)
1 קופסת שמנת להקצפה 38%
100 גר' אבקת סוכר
1 שמנת חמוצה 27%
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
לציפוי השוקולד
100 גר' שוקולד מריר
2 כפות שוקולד השחר/נוטלה
1/2 מיכל שמנת להקצפה 38% (125 מ"ל)
1 כף שמן קנולה
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
עוגת ביסקוויטים של פעם מתכון מנצח
עוגת ביסקוויטים מעלפת – מתכון קל
עוגת ביסקוויטים מושלמת מתכון קל
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. בקערת מיקסר מקציפים במהירות גבוהה שמנת מתוקה, פודינג וניל ואבקת סוכר לקצף רך. מוסיפים את הגבינות, ושמנת חמוצה תוך כדי קיפול עם מרית עד לקבלת קרם אחיד ויציב.
2. בקערה שמתאימה לטבילת הביסקוויטים מכינים תערובת של נס קפה, סוכר וחלב.
3. טובלים בזריזות את הביסקוויטים בתערובת נס הקפה ומסדרים בשכבה אחידה בתחתית התבנית.
4. יוצקים 1/4 מתערובת הגבינה על שכבת הביסקוויטים ומשטחים לשכבה אחידה.
5. מסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בתערובת הקפה, ומעליהם 1/4 מכמות קרם הגבינה וכך הלאה עד שנגמרת תערובת הגבינה. מסיימים עם תערובת הגבינה.
6. לפני הציפוי בשוקולד, מצננים את התבנית במקפיא כשעה, או מקררים במקרר מספר שעות.
7. לקערית נוספת מכניסים את המרכיבים לציפוי השוקולד וממיסים במיקרוגל כדקה וחצי עד שהכל נמס. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
8. יוצקים את הציפוי על החלק העליון של העוגה, מנערים מצד לצד עד לכיסוי מלא של השוקולד.
9. מצננים במקרר כ-4 עד 5 שעות עד התייצבות מוחלטת והגשה .