דרגו את המתכון
הנה מתכון טעים לעוגת שוקולד בננה שבטוח ישביע את השן המתוקה שלך. זוהי התערובת המושלמת של עוגת בננה לחה עם טעם שוקולד עשיר. בואו נתחיל לאפות!
עוגת שוקולד בננה: השילוב המתוק האולטימטיבי
- מנות: מתכון זה מניב כ-12 מנות.
- זמן הכנה: כ-20 דקות.
- זמן בישול: בסביבות 30-35 דקות.
- זמן כולל: כשעה, כולל זמן קירור.
- קושי: בינוני. זה לא קשה מדי, אבל זה קצת יותר מעורב ממתכונים בסיסיים.
איך להכין עוגת בננה שוקולד צ'יפס -רכיבים:
עבור העוגה:
- 2 בננות בשלות, מעוכות
- 1 כפית מיץ לימון
- 2 ו-1/2 כוסות קמח לכל מטרה
- 1 ו-1/2 כפיות סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כוס חמאה ללא מלח, מרוככת
- 1 ו-1/2 כוסות סוכר מגורען
- 2 ביצים גדולות
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 כוס חלב חמאה
לציפוי שוקולד:
- 1/2 כוס חמאה ללא מלח
- 2/3 כוס אבקת קקאו לא ממותק
- 3 כוסות אבקת סוכר
- 1/3 כוס חלב
- 1 כפית תמצית וניל
הוראות שלב אחר שלב:
עבור העוגה:
- חימום והכנה מראש: מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (בערך 350 מעלות פרנהייט). משמנים ומקמחים שתי תבניות עוגה עגולות בגודל 9 אינץ' (בערך 23 ס"מ).
- מועכים בננות: מועכים בקערה קטנה את הבננות הבשלות ומערבבים אותן עם מיץ לימון. זה עוזר למנוע מהם להשחים מהר מדי.
- מערבבים את החומרים היבשים: בקערה נוספת, טורפים יחד את הקמח, הסודה לשתייה והמלח. הניחו אותו בצד.
- שמנת חמאה וסוכר: בקערת ערבוב גדולה, מקציפים יחד את החמאה הרכה והסוכר המגורען עד שהיא בהירה ותפוחה. זה בדרך כלל לוקח בערך 2-3 דקות.
- מוסיפים ביצים ווניל: מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. לאחר מכן, מערבבים פנימה את תמצית הווניל.
- מוסיפים תערובת יבשה וחמאה: מוסיפים בהדרגה את תערובת החומרים היבשים לתערובת החמאה, לסירוגין עם החלב. מתחילים ומסיימים בתערובת היבשה ומערבבים רק עד לאיחוד.
- מוסיפים את הבננה המעוכה: מקפלים בעדינות את תערובת הבננה המעוכה עד שהיא נטמעת בצורה אחידה.
- אופים: מחלקים את הבלילה באופן שווה בין תבניות העוגה המוכנות. אופים בתנור שחומם מראש כ-30-35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
- מצננים: הניחו לעוגות להתקרר בתבניות כ-10 דקות, ולאחר מכן העבירו אותן לרשת להתקררות מלאה לפני ההקפאה.
לציפוי שוקולד:
- ממיסים חמאה וקקאו: בסיר ממיסים את החמאה על אש נמוכה. מערבבים פנימה את אבקת הקקאו עד שהיא חלקה ומתאחדת היטב.
- מוסיפים סוכר וחלב: מסירים מהאש ומערבבים פנימה בהדרגה את אבקת הסוכר והחלב, לסירוגין. מערבבים עד שהוא קרמי וחלק.
- מוסיפים וניל: מערבבים את תמצית הווניל.
הַרכָּבָה:
- מקפיאים את העוגה: מניחים את אחת משכבות העוגה שהתקררו על צלחת הגשה. מורחים שכבה של ציפוי שוקולד מעל. מניחים מעל את שכבת העוגה השנייה ומצננים את החלק העליון והצדדים של העוגה כולה.
- לקשט: אל תהסס לקשט את העוגה שלך עם פרוסות בננה נוספות, שבבי שוקולד או אגוזים קצוצים אם תרצה.
- פורסים ונהנים: לאחר שהעוגה מוקפצת ומקושטת לפי טעמכם, פורסים אותה ותיהנו מעוגת שוקולד בננה ביתית!
טיפים להכנה:
ודא שהבננות שלך בשלות; הם יוסיפו יותר טעם ולחות לעוגה.
אם אין לך חמאה, אתה יכול להכין תחליף על ידי ערבוב של 1 כוס חלב עם 1 כף מיץ לימון או חומץ לבן. תן לזה לשבת כמה דקות לפני השימוש.
עוגת שוקולד בננה זו היא תערובת מענגת של מתיקות פירותית וטוב טעם שוקולדי עשיר. בין אם זה אירוע מיוחד או סתם חשק, זו עוגה שבטוח תשמח. אז, אספו את המרכיבים שלכם ובואו נאפה פינוק!