5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
להתפנק עם פרוסת עוגת בננות שוקולד צ'יפס זה כמו לקבל חיבוק חם מהתנור. העוגה הלחה ובעלת הטעם הזו משלבת את המתיקות של בננות בשלות עם עושר השוקולד צ'יפס, ויוצרת פינוק שמימי המושלם לכל אירוע.
איך מכינים עוגת בננות שוקולד צ'יפס – המרכיבים
- 3 בננות בשלות, מעוכות
- 200 גרם קמח לכל מטרה
- 100 גרם סוכר מגורען
- 100 גרם חמאה ללא מלח, מומסת
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 100 גרם שוקולד צ'יפס
- חמאה או שמן, לשימון תבנית האפייה
מרכיבים חלופיים:
- לגרסה טבעונית, החליפו את הביצים בביצי פשתן (1 כף זרעי פשתן טחונים מעורבבים עם 3 כפות מים לביצה) והשתמשו בחמאה צמחית.
- השתמשו בקמח לכל מטרה נטול גלוטן לגרסה ללא גלוטן של העוגה.
- ודא שכל המרכיבים נטולי חלב אם אתה זקוק לגרסה נטולת חלב.
איך להכין עוגת בננות שוקולד צ'יפס – השלבים
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ ומרפדים את התחתית בנייר אפייה.
- מערבבים בקערת ערבוב גדולה את הבננות המעוכות, החמאה המומסת, הסוכר הגרגירי, הביצים ותמצית הווניל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מנפים יחד בקערה נפרדת את הקמח לכל מטרה, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, תוך כדי ערבוב עד שהם מתאחדים. היזהרו לא לערבב יתר על המידה.
- מקפלים פנימה בעדינות את השוקולד צ'יפס עד לפיזור אחיד בכל הבלילה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומפזרים אותה בצורה אחידה בעזרת מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 35-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
- מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להתקרר בתבנית 10 דקות לפני שמעבירים אותה לרשת לצינון מלא.
תיהנו מפרוסת עוגת בננות שוקולד צ'יפס בפני עצמה או עם כף קצפת או גלידה לפינוק אקסטרה מיוחד.
מתכון זה מיועד לשרת 8-10 אנשים, תלוי בגודל המנות ובתיאבון.