דרגו את המתכון

עוגת גבינה אוכמניות קרה נהדרת 

מקורו בפיוז'ן המאושר של עוגת גבינה שמנת והפרץ המרענן של אוכמניות, התענוג הצונן הזה הוא עדות לשלמות הקינוח. בין אם זה יום קיץ לוהט או ערב חורפי נעים, עוגת גבינת אוכמניות קרה זו היא חביבת הקהל שלעולם לא מצליחה להרשים.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. מתחילים בהכנת הקרום. מרסקים את עוגיות הדיסטיב לפירורים דקים בעזרת מעבד מזון או על ידי הנחתם בשקית ניתנת לסגירה חוזרת ומעוך אותם בעזרת מערוך. מעבירים את הפירורים לקערה.
  2. יוצקים את החמאה המומסת על הפירורים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מהדקים היטב את התערובת לתחתית תבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ, בעזרת גב של כף כדי ליצור שכבה אחידה. מניחים את הקרום במקרר לצינון בזמן שאתם מכינים את המילוי.
  3. בקערת ערבוב גדולה טורפים את גבינת השמנת עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים את היוגורט היווני, אבקת הסוכר ותמצית הוניל וממשיכים לטרוף עד שהכל נטמע היטב.
  4. מקפלים פנימה בעדינות את האוכמניות הטריות וגרידת הלימון, היזהרו לא לערבב יתר על המידה כדי לשמור על צבעם החי של פירות היער.
  5. בקערה נפרדת מקציפים את הקצפת והסוכר עד לקבלת קצף נוקשה. מקפלים בזהירות את הקצפת לתערובת גבינת השמנת עד לאיחוד אחיד.
  6. מוציאים את הקרום המוכן מהמקרר ויוצקים את המילוי מעל, מחליקים אותו בעזרת מרית.
  7. מכסים את עוגת הגבינה בניילון נצמד ומניחים אותה במקרר לצינון למשך 4 שעות לפחות, או למשך הלילה לקבלת התוצאות הטובות ביותר.
  8. לפני ההגשה, מקשטים את עוגת הגבינה באוכמניות טריות נוספות ובפזר גרידת לימון, אם רוצים. הפעילו סכין מסביב לקצה התבנית הקפיצית כדי לשחרר את עוגת הגבינה לפני שמשחררים את הדפנות.
  9. פורסים ומגישים צוננים, מתענגים על הטוב הקרמי ופרץ של טעם אוכמניות עם כל ביס.

יתרונות תזונתיים:

כמות: מתכון זה מניב 8-10 מנות, מה שהופך אותו מושלם לשיתוף במפגשים או להתענג על מספר ימים.

זמן הכנה: ההכנה אורכת כ-30 דקות, עם 4 שעות נוספות הנדרשות לצינון.

רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריית הקל, מה שהופך אותו מתאים לאופים מתחילים ומנוסים כאחד.

טיפים:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות