חיפוש

עוגת גבינה אפויה – גבוהה כמו בקונדיטוריה מתכון של ליהי קורזיץ

עוגת-גבינה-אפויה
עוגת גבינה אפויה קלאסית וקלה להכנה בדיוק כמו בקונדיטוריה.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

עוגת גבינה אפויה – גבוהה כמו בקונדיטוריה (מתכון)

מצרכים: לבצק
100 גרם חמאה רכה,
1/4 כוס סוכר מדוד בכוס חד פעמית לשתייה קרה.
קורט מלח.
1 כפית תמצית וניל.
1.5 כוסות קמח, מדוד בכוס חד פעמית לשתייה קרה (150 גרם)
ללוש לבצק.-ניתן לקרר ולרדד,
או ישר לעבוד אתו עם כפות הידיים שמים בתחתית תבנית
26 ס"מ ולשטח עם הידיים בבסיס התבנית -לעובי אחיד, לקרר כרבע שעה ולאפות בחום בינוני
160 מעלות צלסיוס עד הזהבה. ולקרר.
לאחר מכן לשמן בחמאה את דופן התבנית ולרפד מסביבה ברצועת נייר אפייה יותר גבוה מגובה התבנית. כמו שאני מראה בסרטון.

מצרכים למלית
2 גביעי גבינה לבנה 9% , =סה"כ 500 גרם.
2 גביעי שמנת חמוצה 15% או לבחירתכם.
1.1/4 כוסות סוכר-מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה.
2 שקיות סוכר וניל.
קורט מלח.
1 כפית תמצית וניל.
1 גרידת לימון קטן.
לערבב הכל ביחד להוסיף-
7 חלמונים.
לערבב ולהוסיף-
1 כוס חלב.=מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה.
3 כפות קורנפלור =1/4 כוס קורנפלור =מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה.
5 כפות קמח.=3/4 כוס מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה.
1/2 כוס אינסטנט פודינג וניל =מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה.=(60 גרם).
לערבב הכל עם מטרפה.
לשים את קערת המיקסר עם מקצף,
לשים את החלבונים ולהקציף לקצף יציב אך לא נוקשה=קצף רך.
לערבב 2 כפות גדולות מהחלבונים המוקצפים לתערובת הגבינה ,=לשם יצירת השוואת מרקמים.
ולהוסיף את שאר החלבונים המוקצפים ולערבב בעטיפה-היטב לעיסה חלקה.
לשפוך את העיסה לתוך התבנית.
לקחת נייר כסף וליצור ממנו רצועה ארוכה בגודל קוטר ויותר מגובה הרינג
לקפל אותה ל-4,= ראו בסרטון ההדרכה-כד שהעוגה תישאר לבנה בצדדים.,
לשים את רצועת נייר הכסף מסביב לרינג-כמו בסרטון,
לחמם תנור ל-200-250 מעלות,
לאפות את העוגה כ-10 דקות או יותר עד שהגבינה מקבלת צבע זהוב יפה למעלה. להוציא את העוגה החוצה ובעזרת סכין לעבור מסביב לקוטר העוגה כדי לשחרר את העוגה מהנייר, (או למי שאופה ברינג גבוה אז-לשחרר מסביב לדופן הרינג-ראה סרטון הסבר).
להוריד את חום התנור ל-150 מעלות,
ולהמשיך אפייה של כ-שעה שעה ורבע.= העוגה מוכנה כשהיא קפיצית למגע.
במהלך האפייה עם העוגה עולה יותר מידי מוציאים אותה החוצה מהתנור למנוחה של כ- 5 דקות,-היא קצת יורדת ואז מכניסים אותה להמשך אפייה-
זה קורה כ-פעמיים שלוש שהעוגה עולה יותר מידי – אז מוציאים החוצה למנוחה של-5 דקות -לא לפחד לעוגה לא קורה דבר- המהלך הזה תורם שהעוגה לא תשקע לאחר האפייה-ראו הסבר.
לקרר בחוץ ולשים במקרר לכמה שעות לייצוב ולהגיש.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות