עוגת גבינה אפויה מתכון משגע
דורית כהן משתפת אותנו במתכון משגע לעוגת גבינה אפויה.
מצרכים:
לבסיס העוגה
3/4 שרוול פתיבר וניל או עוגיות חמאה
85 ג חמאה
לעוגה
3 ביצים גדולות
3/4 מיכל שמנת של פעם
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
כוס סוכר
1 סוכר וניל
גרידת קליפת לימון
380 ג גבינה לבנה 5%
21/2 כפות קורנפלור
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
עוגת גבינה בחושה ב-10 דקות
עוגת גבינה של בית מלון המתכון ששבר את הרשת
עוגת גבינה אפויה ב-5 דקות ללא מיקסר
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. יש להוציא את המצרכים מהמקרר כשעה לפני תחילת הכנת העוגה .
2. במעבד מזון נטחן את העוגיות לפירורים ונערבב אותם עם החמאה המומסת .
3. כעת , נמרח עם מעט חמאה את סיר הג׳חנון בקוטר 20 ונניח בתחתית נייר אפיה משומן וכנל גם על דפנות הסיר .
. את עיסת הפירורים נשטח על תחתית הסיר , להדק אותה .
5. יש להדליק את התנור עם תבנית מלאה במים כ 20 דקות לפני הכנסת העוגה אליו על 200 מעלות .
6. בקערת המקסר נקציף את החלבונים יחד עם חצי כוס סוכר וסוכר הוניל עד לקבלת קצף יציב , אבל לא נוקשה .
7. בקערה נוספת נערבב עם מקסר את החלמונים יחד עם מחצית הכוס סוכר שנותרה וגרידת הלימון , נוסיף את הגבינה , השמנת , הקורנפלור והאינסטנט עד לקבלת תערובת אחידה ולא גושית .
8. עם מרית נערבב יחד את הבלילות בעדינות עד לקבלת מירקם אחיד .
9. את הבלילה נשפוך על תחתית הביסקוויטים ונכניס לתנור לחצי שעה ונניח את הסיר בתוך התבנית עם המים .
10. לאחר חצי שעה נוריד טמפרטורה של התנור ל 150 מעלות ונמשיך לאפות עוד 45 דקות .
11. לא לפתוח את התנור בכלל !!!.
12. לאחר ה 45 דקות נוספות .
13. לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה לפחות שעה וחצי נוספות בתוך התנור.
14. לאחר מכן ניתן להוציא את העוגה , לקרר אותה ולהכניס למקרר להתייצבות לפחות לחמש שעות .
15. ניתן לפדר עם אבקת סוכר או לצפות אותה עם קצפת למעלה !!.
16. עוגה טעימה ומומלצת .