עוגת גבינה בחושה ב-10 דקות
לאה מאיר משתפת אותנו במתכון מהיר ומושלם לעוגת גבינה בחושה.
מצרכים:
להצלחת העוגה יש להשתמש בכוסות ובכפות אוניברסליות.
תבנית מלבנית גדולה 32×25 או תבנית עגולה 24-26 עם דף אפייה משומן קלות.
לבלילת הגבינה
500 גרם גבינה לבנה 5%.
100 גרם שוקולד לבן.
חצי כוס שמנת מתוקה להקצפה.
חצי כוס סוכר (100 גרם).
1 ביצה L.
1 שקית סוכר וניל (10 גרם).
2 כפות קורנפלור.
1 כפית גרד לימון.
לעוגה הבחושה
2 ביצים L.
1/2 כוס סוכר (100 גרם).
50 גרם חמאה רכה או 1/4 כוס שמן (50 גרם).
1/2 כוס שמנת מתוקה להקצפה.
1 כפית תמצית וניל.
1 כפית גרדת לימון.
1 כף מיץ לימון סחוט טרי.
1 ורבע כוסות קמח תופח מנופה (175 גרם) או אפשר להחליף את הקמח התופח ב-1 ורבע כוסות קמח רגיל לבן מנופה + 1 כפית אבקת אפייה (5 גרם).
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
עוגת גבינה בחושה מדהימה לשבועות מתכון מהיר
עוגת גבינה בחושה מדהימה – מתכון קל
עוגת גבינה בחושה ב-5 דקות
מתכון נוסף:
אופן הכנה :
1. מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות (לא טורבו) .
2קערה 1: מערבבים בקערה בעזרת מטרפה ידנית את כל מרכיבי העוגה הבחושה עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה .
3. יוצקים את התערובת של העוגה הבחושה לתבנית שמצופה בנייר אפייה משומן קלות.
4. ממיסים את השוקולד הלבן עם חצי כוס שמנת מתוקה להקצפה במיקרוגל ומקררים מעט .
5. קערה 2: מערבבים בקערה בעזרת מטרפה ידנית את כל מרכיבי בלילת הגבינה יחד (גבינה לבנה, שוקולד לבן מומס, סוכר, ביצה, סוכר וניל, גרדת לימון, קורנפלור) עד לקבלת בלילה אחידה, יוצקים מעל שכבת העוגה הבחושה, דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר, מוסיפים/מסדרים יפה יפה מעל את הפירות שאוהבים.
6. מכניסים לתנור ואופים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, לאחר 10 דקות אפייה מורידים את מעלות התנור ל-160 וממשיכים לאפות עוד 40 דקות, העוגה מוכנה כאשר רואים שהעוגה הבחושה מזהיבה .
7. מוציאים מהתנור, מקררים (בקיץ ממליצה להכניס את העוגה למקרר) לפני ההגשה מאבקים באבקת סוכר ומגישים .
טיפים:
אפשר לעשות את העוגה במיקסר.
אפשר לעשות את העוגה בלי כלום פשוט לוותר על התוספת של הפרי כך או כך העוגה נהדרת וטעימה אש!!!.
אני עשיתי את העוגה בגרסה עם הדובדבנים, פשוט על המדף בסופר ראיתי את הדובדבנים והם נתנו לי את ההשראה לעוגה זו.
בתיאבון! אז כנסו למטבח וספרו איך היה.