עוגת גבינה ברולה מתכון מיוחד
עינת בוימן משתפת אותנו במתכון מושלם של עוגת גבינה ברולה.
מצרכים:
לתחתית:
180 גרם ביסקוויט גטניו טחון דק (16 יחידות)
100 גרם חמאה מומסת
למלית גבינה:
450 גרם גבינת שמנת 30 אחוז שומן בטמפ׳ החדר (2 קופסאות של נפוליאון)
200 גרם סוכר (1 כוס)
2 ביצים לארג'
1 חלמון לארג'
60 מ״ל שמנת מתוקה (1/4 כוס)
1 כפית מחית וניל איכותית
קורט מלח
פורמה מרובעת של 20 על 20 ס״מ
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
עוגת גבינה אפויה הכי טעימה
עוגת גבינה עם תותים מתכון מעלף
עוגת גבינה מתכון נוסטלגי
מתכון נוסף של עוגת גבינה ברולה:
אופן הכנה:
1. נאחד בין הביסקוויט הטחון לחמאה המומסת ונשטח בתבנית, נאפה כ-10 דקות על 180 מעלות ואז נוציא ונקרר.
2. נוריד את חום התנור ל-150 מעלות.
3. בקערה עם לקקן נטרוף את גבינת השמנת עד שנהיית רכה, ואז נוסיף סוכר ונטרוף עד למסה אחידה. ניתן גם בקערת מיקסר עם וו גיטרה אך חשוב לעצור את המיקסר ולגרד את הדפנות.
4. נוסיף את הביצים והחלמון ושוב נטרוף היטב, נוסיף את הוניל, שמנת מתוקה, ומלח ונערבב היטב.
5. לאחר שהתחתית התקררה, נמזוג את מלית הגבינה ונכניס לאפייה למשך 30-40 דקות. המרכז צריך להיות רוטט.
6. נצנן את העוגה לפחות 5 שעות במקרר, עדיף ללילה.
7. נחתוך לקוביות ונפזר סוכר מעט חום על כל קובייה, ונשרוף עם ברנר. מומלץ לשרוף ממש לפני שאוכלים.