דרגו את המתכון
זקלין פדלון משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת גבינה טורט מושלמת.
- לתחתית:
- 50 גרם קמח
- 50 גרם סוכר
- 1/2 שקית אבקת אפייה
- 2 ביצים מופרדות
- 30 גרם חמאה
- מצרכים עוגת גבינה:
- 7 ביצים xl מופרדות בטמפרטורת החדר
- 750 גרם גבינה 9%
- 1 גבינה נפוליון
- 1 שמנת חמוצה
- 1 וחצי כוס סוכר
- 5 כפות קורנפלור
- 2 כפות פודינג וניל
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
אופן הכנה:
- מתחילים בתחתית:
- מקציפים את החלמונים עם הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף תפוח מוסיפים את החמאה הקמח אבקת אפייה עד לאיחוד.
- מקציפים את החלבונים עם קורט מלח עד ליציבות ומוסיפים אותם לחלמונים ומערבבים עד לאיחוד.
- שופכים את הבלילה לסיר ג'חנון בקוטר 22 ס"מ מרופדת בנייר אפייה גם בתחתית וגם הדפנות ואופים 15 דק עד להזהבה.
- לעוגת גבינה: מערבבים במיקסר את הגבינות ,החלמונים, קורנפלור, פודינג וניל ותמצית וניל עד שאין גושים .
- מקציפים את החלבונים עם קורט מלח וסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה מדי ובתנועת קיפול .
- מכניסים את התערובת החלבונים לתערובת הגבינות בשלוש פעמים בעדינות עד לאיחוד.
- שופכים את הבלילה על הטורט המבושל בסיר ג'חנון .
- שופכים מים רותחים בתבנית בתחתית התנור ואופים 15 דקות ראשונות על טורבו בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות .
- לאחר מכן מורידים את החום ל150 מעלות לאפייה רגילה ללא טורבו זה אומר פס למעלה פס למטה לעוד שעה עד שעה ורבע ולא פותחים את התנור עד שהעוגה מתקררת לגמרי לאחר מכן מכניסים אותה לקירור להתייצבות לכמה שעות מומלץ ללילה שלם.
- מניחים מגש על הסיר ,הופכים את העוגה מחלצים בקלי קלות ,מסירים את בנייר אפייה ומניחים תחתית הגשה ושוב הופכים את העוגה ומסירים את רצועות נייר אפייה סביב.
סרטון עם מתכון נוסף של עוגת גבינה טורט של חן במטבח: