עוגת גזר טעימה ללא גלוטן
עוגת גזר, אהובה קלאסית בקרב חובבי קינוחים, מקבלת מהפך ללא גלוטן במתכון המפנק הזה. מקורו של שילוב של טכניקות אפייה מסורתיות ושיקולים תזונתיים מודרניים, פינוק מענג זה נותן מענה למגוון רחב של חכים, מה שהופך אותו למושלם להתכנסויות, חגיגות, או פשוט להתפנק אחר צהריים נעים. מתפקעת במתיקות טבעית של גזר, משלימים תבלינים חמימים ופירור לח, העוגה הזו מבטיחה פרוסה של שמחה צרופה בכל ביס.
רכיבים:
- 2 כוסות קמח לכל מטרה ללא גלוטן
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפיות קינמון טחון
- 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
- 1 כוס סוכר חום ארוז
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כוס שמן צמחי
- 4 ביצים גדולות
- 2 כפיות תמצית וניל
- 2 כוסות גזרים מגוררים (בערך 3-4 גזרים בינוניים)
- 1/2 כוס אננס כתוש, מסונן
- 1/2 כוס אגוזי מלך או פקאן קצוצים (לא חובה)
- ציפוי גבינת שמנת (קנייה בחנות או תוצרת בית)
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס. משמנים ומקמחים תבנית עוגה עגולה בגודל 9 אינץ' או מרפדים אותה בנייר אפייה להסרה קלה.
- בקערת ערבוב גדולה, טורפים יחד את הקמח נטול הגלוטן, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח, הקינמון, אגוז המוסקט והג'ינג'ר עד לקבלת תערובת אחידה. לְהַפְרִישׁ.
- בקערה אחרת, מקציפים יחד את הסוכר החום, הסוכר והשמן הצמחי עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
- מוסיפים את הביצים בזו אחר זו וטורפים היטב לאחר כל הוספה. מערבבים פנימה את תמצית הווניל.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים רק עד שהם מתאחדים. היזהרו לא לערבב יתר על המידה.
- מקפלים פנימה את הגזר המגורר, האננס הכתוש והאגוזים הקצוצים (אם משתמשים) עד לפיזור אחיד בכל הבלילה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומפזרים אותה בצורה אחידה בעזרת מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית 10 דקות לפני שמעבירים אותה לרשת לצינון מלא.
- לאחר שהעוגה התקררה לחלוטין, מקפיאים אותה בציפוי גבינת שמנת, מפזרים אותה באופן שווה על החלק העליון והצדדים.
- פורסים ומגישים את עוגת הגזר הטעימה ללא גלוטן, ומתענגים על כל ביס לח וטעים.
חלופות מתכון:
לאוכלי כשרות, יש לוודא שכל המרכיבים מאושרים כשרות, כולל הקמח ללא גלוטן, סוכרים וכל רכיב נוסף כמו אגוזים או אננס.
אפשרות טבעונית: החליפו ביצים בביצי פשתן (1 כף זרעי פשתן טחונים מעורבבים עם 3 כפות מים לביצה) והשתמשו בציפוי גבינת שמנת ללא חלב.
אפשרות ללא אגוזים: להשמיט את האגוזים לחלוטין או להחליף אותם בגרעינים קלויים כמו גרעיני דלעת או חמניות לתוספת קראנץ'.
יתרונות תזונתיים:
- עשיר בבטא-קרוטן: גזר עמוס בנוגדי חמצון זה, התומך בבריאות העיניים ומגביר את תפקוד מערכת החיסון.
- עשיר בסיבים: גזר ואגוזים מספקים סיבים תזונתיים, מסייעים לעיכול ומקדמים שובע.
- אינדקס גליקמי נמוך יותר: שימוש בסוכר חום ובממתיקים טבעיים כמו אננס מפחית את העומס הגליקמי בהשוואה לסוכרים מזוקקים, מה שהופך אותו מתאים לאלו המנהלים את רמות הסוכר בדם.
כמות: מתכון זה מניב עוגה עגולה אחת בגודל 9 אינץ' או עוגת עלה בגודל 9×13 אינץ', המגישה כ-12-16 פרוסות.
זמן הכנה: ההכנה אורכת כ-20 דקות, עם 30-35 דקות נוספות לאפייה.
רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריית הקל, מתאים לאופים מתחילים ומנוסים כאחד.
טיפים:
- כדי לשפר את טעמה של העוגה, שקלו לקלות את האגוזים לפני שמוסיפים אותם לבלילה.
- למרקם קל יותר, מנפים את הקמח נטול הגלוטן לפני שמוסיפים אותו לבלילה.
- מוודאים שהגזר המגורר מסונן היטב כדי למנוע עודף לחות בעוגה.
- שומרים שאריות עוגה בכלי אטום במקרר עד 3-4 ימים. הניחו לו להגיע לטמפרטורת החדר לפני ההגשה לקבלת הטעם והמרקם הטובים ביותר.
- התאם אישית את רמת התבלינים להעדפתך על ידי התאמת כמויות הקינמון, המוסקט והג'ינג'ר בהתאם.