ליהי חבילי משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת לוטוס מסקרפונה.
מצרכים להכנת עוגת לוטוס מסקרפונה:
תבנית עגולה בקוטר 22
ציפוי:
חצי קופסא ממרח לוטוס
לתחתית
100 גרם חמאה
1 שרוול עוגיות לוטוס טחונות לפירורים קטנים יחסית (250 גרם)
לקרם:
3 מיכלים שמנת מתוקה (750 מ"ל)
1 חבילת אינסטנס פודינג וניל
1 מיכל גבינת מסקרפונה
חצי כוס סוכר
אופן הכנה:
1. מחממים את החמאה ואז מוסיפים ללעוגיות הלוטוס המפוררות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. בתבנית עגולה ומשומנת משטחים את תערובת העוגיות והחמאה שהכנו.
3. מקציפים במיקסר את השמנת מתוקה, סוכר,מסקרפונה,אינסטנט פודינג וניל לקרם יציב.
4. את הקרם שהכנו משטחים בתבנית מעל תחתית העוגיות ומקפיאים למשך שעה עש שזה מתייצב (לעוגה ישרה יש לשטח את הקרם בצורה חלקה עם סכין רחבה או קלף)
5. במיקרוגל מחממים את ממרח הלוטוס עד שהמרקם הופך לנוזלי. ואז מוזגים את ממרח החוטוס מעל הקרם ומכניסים להקפאה למשך לחצי שעה
6.לאחר חצי שעה מחלצים את העוגה מסביב בעזרת סכין .
אפשר לקשט את העוגה מסביב עם פירוריס גסים של עוגיות לוטוס