עוגת מארס – עוגת מוס מושלמת
ענבל בן ברוך מענבלוגה משתפת אותנו במתכון מושלם של עוגת מארס.
מצרכים:
בסיס:
120 גרם ממרח שוקולד (חלב פרה עלית)
120 גרם שבבי פייטה / שבבי וופל בלגי (ניתן להשיג בחנויות לדברי אפייה)
40 גרם מרגרינה (או חמאה)
למוס נוגט:
375 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד פרה חלב במילוי קרם נוגט
100 שוקולד לבן
80 גרם אבקת נוגט
לשכבת קרמל:
250 גרם קרמל (ניתן להשיג בחנויות לדברי אפייה)
2 כפות מים חמים
30 גרם שקדים (קלופים וקלויים, קצוצים גס)
לציפוי שוקולד:
50 גרם שוקולד מריר
50 שוקולד פרה חלב במילוי קרם נוגט
¾ כוס שמנת מתוקה
מתכונים נוספים:
עוגת מוס אלפחורס שכבות נדירה
עוגת מוס שוקולד פרווה
עוגת מוס שוקולד לבן ותותים מושלמת
מתכון נוסף לעוגת מוס:
אופן הכנה:
1. להכנת הבסיס – מחממים מעט את ממרח שוקולד הפרה במיקרו ואז מוסיפים לשבבי הפייטה/וופל בלגי ומערבבים היטב עד שכל הפירורים מצופים.
2. ממיסים חמאה ומוסיפים לתערובת. מערבבים היטב ומשטחים על גבי התבנית, מהדקים היטב לתחתית בעזרת בטן של כף.
3. לשכבת המוס – מרתיחים 250 גרם שמנת (לשים לב לא להשתמש בכל כמות השמנת במתכון) ואז ממיסים את 2 סוגי השוקולדים. לאחר שנמסו מוסיפים את אבקת הנוגט ומערבבים היטב עד שהיא נמסה בתוך התערובת.
4. עוטפים בניילון נצמד ושמים שעה במקפיא או עד שהקרם קר מאוד ואז שמים במיקסר, מוסיפים את יתרת השמנת ומקציפים עד למוס יציב מאוד ( להיזהר מהקצפת יתר) ושופכים על גבי שכבת הבסיס.
5. מכניסים למקפיא להתייצבות כחצי שעה
6. להכנת שכבת הקרמל – מחממים את ממרח הקרמל והמים כ-20 שניות במיקרו עד שהקרמל נהיה חמים למגע.
7. מערבבים היטב, ומוסיפים את השקדים. שופכים מעל שכבת המוס. מומלץ לשים בתוך שקית זילוף ולזלף על העוגה לשכבה אחידה, זה יותר קל. לאחר מכן מכניסים למקפיא לחצי שעה.
8. לציפוי השוקולד – מרתיחים את השמנת ומוסיפים את 2 סוגי השוקולד, מערבבים היטב עד להמסה מלאה ושופכים על שכבת הקרמל.