עוגת מוס אלפחורס שכבות נדירה
סילבי אילוז משתפת אותנו במתכון לעוגת מוס אלפחורס נדירה בשכבות
מצרכים:
לתחתית:
100 גרם חמאה מומסת
½ כוס סוכר
1 ביצה L
2 חלמונים
1 ½ כוסות קורנפלור
½ כוס קמח
½ כף אבקת אפייה (5 גרם)
לציפוי התחתית:
½ צנצנת ריבת חלב (165 גרם)
2 כפות קוקוס
למוס שוקולד לבן וקוקוס:
¼ כוס חלב (60 מ"ל)
200 גרם שוקולד לבן
3 מיכלים שמנת מתוקה (750 מ"ל סה"כ)
1 כוס חלב (240 מ"ל)
1 חבילת פודינג וניל
1 כוס קוקוס
לציפוי וקישוט:
½ צנצנת ריבת חלב
2 כפות חלב
1 כוס קוקוס
אופן ההכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
עוגת אלפחורס מושלמת
עוגת אלפחורס מושלמת כשרה לפסח
עוגת מוס שוקולד פרווה
מתכון נוסף:
אופן ההכנה: מחממים תנור מראש על 160 מעלות
1. מתחילים בתחתית – לשים את כל מרכיבי הבצק עד שנוצר בצק אחיד.
2. משמנים תבנית ומהדקים את הבצק ואז אופים עד הזהבה.
3. מצפים את התחתית – מורחים חצי צנצנת ריבת חלב על תחתית הבצק החמה, מפזרים גם 2 כפות קוקוס ומניחים לצינון
4. עוברים למוס שוקולד – ממיסים במיקרו שוקולד לבן עם רבע כוס חלב ומערבבים ומצננים.
5. אחרי זאת מקציפים שמנת מתוקה, כוס חלב, ופודינג.
6. מוסיפים את הקוקוס, ואז השוקולד לבן, ומקציפים עוד כמה שניות
משטחים את המוס על התחתית ומכניסים ללילה במקרר
7. נעבור לציפוי ולקישוט – מחממים במיקרו חצי צנצנת ריבת חלב עם שתי כפות חלב. נותנים לזה להתקרר מעט ואז שופכים בעדינות על העוגה.
בתאבון!