דרגו את המתכון
ג'קלין פדלון משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת מוס שוקולד לבן ותותים.
- מצרכים הדרושים למוס תותים:שיכבה שניה
- 300 גרם תותים טריים
- 200 גרם שמנת מתוקה
- (38% שומן)
- 5 גרם ג'לטין
- 30 גרם מים קרים
- 50 גרם סוכר
- מצרכים הדרושים למוס שוקולד לבן לבן:שיכבה שלישית
- 200 גרם שוקולד לבן
- 350 גרם שמנת מתוקה (38% שומן)
- 5 גרם ג'לטין
- 30 גרם מים קרים
- מצרכים הדרושים למוס תותים:שיכבה רבעית
- 300 גרם תותים טריים
- 200 גרם שמנת מתוקה
- (38% שומן)
- 5 גרם ג'לטין
- 30 גרם מים קרים
- 50 גרם סוכר
- מצרכים הדרושים לזילוף קרם גבינה
- 1 קצפת מתוקה
- 1/2 כוס חלב
- 1 פודינג
- 3 כפות גבינת נו יורק 30%
- 1 כף סוכר
- מצרכים הדרושים לתחתית
- 250 גרם ביסקויטים
- 80 גרם חמאה מומסת
- מצרכים הדרושים למוס שוקולד לבן לבן:שיכבה ראשונות
- 200 גרם שוקולד לבן
- 350 גרם שמנת מתוקה (38% שומן)
- 5 גרם ג'לטין
- 30 גרם מים קרים
אופן ההכנה:
- טוחנים את הביסקוויטים דק דק מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב .
- מניחים רינג בקוטר 24 ס"מ על נייר אפייה על תבנית כלשהי שמתאים , מסדרים שקף סביב הרינג ומהדקים היטב את פירורי ביסקוויטים ומכניסים למקפיא עד להכנת המוס.
- אופן הכנה שכבת המוס ראשונה שוקולד לבן .
- מערבבים את הגלטין עם המים ושמים בצד.
- שופכים לקערה .
- 150 גרם שמנת מתוקה וממיסים מוסיפים 200 גרם שוקולד לבן ומבשלים על בן מארי עד לקבלת תערובת חלקה ממיסים את הג'לטין ומוסיפים אותה לשוקולד.
- מקציפים את השמנת המתוקה שנותרת עד לקבלת מרקם של יוגורט ומוסיפים את התערובת השוקולד על השמנת המוקצפת ומערבבים בעדינות עד לאיחוד.
- שופכים את התערבת על התחתית ומכניסים למקפיא עד להקפאה מלאה.
- אופן הכנה שכבת שניה מוס תותים:.
- מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד.
- שמים בסיר 300 גרם תותים ומוסיפים 50 גרם סוכר ומבשלים כ 5 דקות עד שהסוכר נמס טוחנים עם מיקסר מוט עד לקבלת תערובת חלקה .
- מקציפים 200 גרם שמנת מתוקה עד לקבלת מרקם של יוגורט ושמים בצד.
- ממיסים את הג'לטין במיקרוגל ומוסיפים אותה לתותים.
- מקפלים בעדינות את תערובת התותים לשמנת המוקצפת ושופכים על שכבת מוס שוקולד לבן וחזרה למקפיא כמובן עד להקפאה מלאה.
- אופן הכנה שיכבת שלישית מוס שוקולד לבן .
- 1מערבבים את הגלטין עם המים ושמים בצד.
- שופכים לקערה .
- 150 גרם שמנת מתוקה ומוסיפים 200 גרם שוקולד לבן ומבשלים על בן מארי עד לקבלת תערובת חלקה ממיסים את הג'לטין ומוסיפים אותה לשוקולד.
- מקציפים את השמנת המתוקה שנותרת עד לקבלת מרקם של יוגורט ומוסיפים את התערובת השוקולד על השמנת המוקצפת ומערבבים בעדינות עד לאיחוד ושופכים על שיכבת מוס תותים.
- אופן הכנה שכבת אחרונה מוס תותים:.
- מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד.
- שמים בסיר 300 גרם תותים ומוסיפים 50 גרם סוכר ומבשלים כ 5 דקות עד שהסוכר נמס טוחנים עם מיקסר מוט עד לקבלת תערובת חלקה .
- מקציפים 200 גרם שמנת מתוקה עד לקבלת מרקם של יוגורט ושמים בצד.
- ממיסים את הג'לטין במיקרוגל ומוסיפים אותה לתותים.
- ומקפלים בעדינות את תערובת התותים לשמנת המוקצפת ושופכים על שכבת מוס שוקולד לבן וחזרה למקפיא כמובן עד להקפאה מלאה.
- אופן הכנת הקרם גבינה:.
- שופכים לקערה את השמנת מתוקה וחלב מוסיפים את הגבינת נו יורק וסוכר ומקציפים על לקבלת תערובת יציבה .
- מחלקים את הקרם לשני חלקים שווים ובקערה אחד מוסיפים כמה טיפות של צבע מאכל ורוד.
- מעבירים את הקרם הורוד לשקית זילוף ואת הקרם הלבן לשקית אחרת וחותכים את שני הקצוות של השקיות,ומכניסים את שניהם ביחד לשקית זילוף יותר גדולה ומזלפים סביב העוגה .
- אפשר לקשט מה שבא לכם השמיים הם הגבול.