דרגו את המתכון
שרה יוסף משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת מספרים עם שוקולד או פירות
מצרכים לעוגת מספרים שוקולד:
- לבצק:
- 200 גרם מחמאה או חמאה לגרסה חלבית
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1 סוכר וניל
- 1 כוס שקדים ללא קליפה טחונים דק
- 2 וחצי כוסות קמח
- 1 ביצה
לקרם: - 2 קצפת צמחית
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 3 כפות אבקת סוכר
לקישוט: - פירות שאוהבים או שוקולדים אפשר להוסיף פרחים
אופן הכנה:
- את חומרי הבצק לערבב עד שמתקבל בצק אחיד,לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה.
- מדפיסים מספרים בעזרת מחשב בגודל של דף a4 וחותכים מסביב למספרים.
- לאחר חצי שעה,מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה, מניחים את המספרים על הבצק המרודד וחותכים את המספרים באמצעות סכין חדה(צריך 2 מכל מספר),מעבירים בעדינות את המספרים עם הנייר אפיה לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15 דקות עד שמתקבל צבע חום בהיר, יש להזהר שלא ישרף.
- מקררים היטב את המספרים שאפינו.
- מקציפים את השמנת לקצף חזק ויציב ושמים בשק זילוף עם צנטר כוכב.
- שמים את המספרים בעדינות על מגש,מזלפים את הקצפת ומעל שמים את המספר השני ושוב מזלפים קצפת על המספר השני ומקשטים עם שוקולד או פירות.
סרטון עם מתכון נוסף לעוגת מספרים: