עוגת נס קפה בחושה ללא גלוטן מתכון של תומר תומס
מצרכים להכנת עוגת נס קפה:
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה 38%(500 מ"ל)
1 כוס(חד פעמי) סוכר לבן
2 כוסות חד פעמי של קמח ללא גלוטן או קמח רגיל למי שרוצה גרסה עם גלוטן
1 כוס חד פעמי של אגוזי מלך טחונים
1 כף נס קפה מגורען או רגיל
4 ביצים בגודל לארג'
1 שקית של אבקת אפיה(10 גרם)
1 סוכר וניל(10 גרם)
אופן הכנה:
1. בקערה שמים את הביצים,שמנת מתוקה,סןכר,קמח,נס קפה,סוכר וניל,אבקת אפיה,ואגוזי מלך(טוחנים לפני הוספה).
2. מערבבים את הכל לתערובת אחידה ומשמנים 2 תבניות של אינגליש קייק
3. מעבירים את התערובת לתבניות אינגליש קייק
4. מפזרים מעל אגוזים טחונים או שוקולד ציפס
5. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים בין 30-40 דקות עד שבבדיקה הקיסם במרכז העוגה יוצא יבש.
6. נותנים להתקרר,מחלצים ומהתבנית,פורסים ומגישים,ניתן לפזר אבקת סוכר מלמעלה, אומעל. לפזר קוקוס מעל.