1/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
מצרכים
- 7 ביצים
- 7 כפות סוכר
- 7 כפות קמח מצה
- 2 כפות אגוזים קצוצים לא חייב אבל מוסיף
- 2 כפות קמח של פסח
- 2 כפות קמח תפוח אדמה
- 10 גרם אבקת אפייה
מצרכים לסירופ :
- 3 כוסות סוכר
- 2 כוסות מים
- 2 כפות דבש או סילאן
מצרכים לקצפת:
- 2 מיכלי שמנת מתוקה 500 מ"ל או קצפת צמחית לפרווה
- 24 גרם סוכר וניל
מצרכים לקישוט:
- דובדבנים מסוכרים
-
תבנית חד פעמית מלבנית 20*30 או תבנית עגולה 28
עוגת סברינה כשרה לפסח – נועם זיגדון
מתכונים נוספים
או מיי גאד: עוגיות שוקולד צ'יפס כשרות לפסח מהחלל החיצון
איך להכין מצה בריי לפסח – הכי טעים שתכינו באחריות (יש מרכיב סודי!)
עוגת מצות נוסטלגית המתכון שאתם חייבים להכין בפסח הקרוב
אופן ההכנה
-
מקציפים חלבונים וסוכר לקצף נוקשה.
-
מוסיפים את החלמונים ולהקציף כמה שניות.
-
מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומוסיפים בתנועת קיפול.
-
מוסיפים קמח מצה ואגוזים ושוב בתנועת קיפול.
-
משמנים תבנית ואופים ב־180 מעלות במשך כ־30 דקות עד שקיסם יוצא יבש ויוצקים מעל את הסירופ.
הכנת הסירופ :
-
לסיר מעל אש גלויה את המים, סוכר וסילאן ומבשלים תוך ערבוב כ־10 דקות.
-
מוסיפים שאר החומרים ויוצקים מעל העוגה כשהיא חמה.
הכנת הקצפת:
-
מקציפים שמנת וסוכר וניל לקרם חלק ויציב ומזלפים על העוגה.
-
מקשטים בדובדבנים ומעבירים למקרר.
מתכון של סילביה פינוקים מהמטבח שלי