עוגת סולת בסבוסה טורקית
מתכון להכנת עוגת סולת בסבוסה
לבצק:
1 כוס יוגורט
1 כוס סוכר
1 גרידת תפוז מתפוז אחד
1 כוס קמח מנופה
1 כוס סולת
1/2 כוס שמן
1/2 כוס קוקוס טחון
3 ביצים
2 כפיות אבקת אפיה
2 כפות סוכר וניל
לסירופ:
1/2 3 כוסות סוכר
1/2 3 כוסות מים
2 כפות מיץ לימון
אופן הכנה:
1. מתחילים בהכנת הסירופ סוכר, בסיר שמים את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מדי פעם, לאחר שיש רתיחה,מוסיפים את המיץ לימון ומבשלים 5 דקות נוספות ואז מכבים את האש ונותנים לסירופ להתקרר.
2. שמים בקערה את הביצים ומוסיפים את הסוכר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים לסוכר והביצים את היוגורט ואת השמן ומערבבים היטב.
4. מוסיפים לתערובת הביצים את הקוקוס הטחון ,סולת,קמח,סוכר וניל ואבקת אפיה ושוב מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מוסיפים לתערובת את גרידת התפוז וממשיכים בערבוב.
6. מעבירים לתבנית(רצוי פיירקס מרובעת) ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות במשך 10 דקות, מלאחר 10 דקות אפיה,מורידים את החום ל-180 מעלות וממשיכים לאפות במשך 30-35 דקות עד שהחלק העליון משחים.
7. לפני ששמים את הסירופ חותכים את העוגה ל-4 חלקים על מנת שהסירופ ייספג טוב יותר.
8. נותנים לעוגה להתקרר ומפזרים מעל את סירופ הסוכר שהכנו מראש.
9. פורסים ומגישים.