מה יכול להיות יותר מזין לנשמה מריח של תפוזים טריים שמתערבב עם אדי קוקוס חמימים? רק דבר אחד – להכניס את כל הטוב הזה לתוך עוגה אחת מופלאה! אנחנו מביאים לכם מתכון קסום שישלב את כל הדברים שאתם הכי אוהבים – פריכות, רכות, מתיקות עדינה וארומה משכרת. זו העוגה שתצבע לכם את היום בגוונים של שמש, אושר וים כחול. והכי טוב? היא קלה להכנה בטירוף ומצליחה תמיד. אז תתכוננו להתמכרות מתוקה שתשנה לכם את החיים!
זמן הכנה כולל: שעה וחצי. רמת קושי: קלה. כמות: תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ, ל-12 פרוסות.
- זמן הכנת הבצק: 20 דקות
- אפייה: 45 דקות
- קירור מלא: 30 דקות
לפני שנתחיל לקסם, בואו נגלה מה מסתתר מאחורי העוגה המיוחדת הזו:
הקומבינציה של סולת, תפוזים וקוקוס היא פשוט גאונית. הסולת נותנת מרקם מפנק ועדין, התפוזים מוסיפים מתיקות עסיסית וחמיצות מרעננת, והקוקוס מעניק פריכות אגוזית וניחוח טרופי. השילוש הקדוש הזה יוצר עוגה בחושה קלילה ולחה שנמסה בפה וגורמת לך לעצום עיניים מרוב הנאה. הארומה שלה ממלאת את הבית ומזמינה את כולם להתקרב לשולחן. זו בדיוק העוגה שכיף לפנק בה את האורחים או סתם את עצמנו ביום שבת בבוקר!
אז בלי יותר דיבורים, בואו ניגש למרכיבים הקסומים שיהפכו את החלום למציאות:
המצרכים הנבחרים שאתם חייבים להשתמש בהם:
- 1 וחצי כוסות סולת (240 גרם)
- חצי כוס קמח תופח (70 גרם)
- 3/4 כוס קוקוס טחון (75 גרם)
- 1 כוס סוכר לבן (200 גרם)
- 1 כפית אבקת אפייה
- חצי כפית מלח
- 1 כוס מיץ תפוזים טרי (240 מ"ל)
- חצי כוס שמן קנולה (120 מ"ל)
- 2 ביצים בינוניות
- קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
- 1 כפית תמצית וניל
אם אתם רוצים לשדרג את העוגה לגרסה פרווה, תוכלו להחליף את הביצים ב-1/2 כוס מחית תפוחים או מעט אקווה פאבה. המרקם יצא טיפונת שונה אבל עדיין מעולה! ולמי שיש אלרגיה לקוקוס – אל דאגה, ניתן לוותר עליו לחלוטין או להמיר בכמות זהה של שקדים טחונים.
עכשיו שכל הכוכבים שלנו על השיש, הגיע הזמן להתחיל ליצור את הפלא:
הוראות הכנה מפורטות שיובילו אתכם לתוצאה מנצחת:
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.
- בקערה גדולה מערבבים יחד את כל החומרים היבשים – סולת, קמח, קוקוס, סוכר, אבקת אפייה ומלח.
- בקערה נפרדת מערבלים את כל החומרים הרטובים – מיץ תפוזים, שמן, ביצים, קליפת תפוז וניל.
- יוצקים בהדרגה את תערובת הרטובים לתוך תערובת היבשים תוך כדי ערבוב עדין עד לקבלת בלילה אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת ומיישרים את פני השטח בעזרת כף או מרית.
- אופים כ-40-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש ונקי.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים כחצי שעה בטמפרטורת החדר לפני שחורצים לפרוסות.
- מומלץ לקשט בפרוסות תפוז דקות, קוקוס קלוי או אבקת סוכר מעל לפי הטעם. בתאבון!
הפלוס הבריאותי שהעוגה הזו מביאה אתה:
- סולת מלאה בסיבים תזונתיים, ברזל ואבץ
- מיץ תפוזים עשיר בוויטמין C, אשלגן ונוגדי חמצון
- קוקוס מכיל שומן בריא, סיבים וחומצות שומן בינוניות
- תפוזים תורמים לחיזוק המערכת החיסונית ולהורדת רמות כולסטרול
- שמן קנולה הוא מקור מצוין לויטמין E ושומן חד בלתי רווי
אם בא לכם לקחת את העוגה הזו צעד אחד קדימה, יש המון מקום ליצירתיות:
שדרגו את העוגה עם תוספת של פירות יבשים כמו צימוקים, חמוציות או משמשים מיובשים. הוסיפו תבלינים חמימים כמו קינמון, ג'ינג'ר או קרדמום לתערובת היבשה. צפו את העוגה בציפוי דביק של סירופ תפוזים או ריבת הדרים ביתית. שלבו שברי שוקולד לבן או טראפלס קוקוס פריכים בבלילה לפני האפייה. הגישו חתיכת עוגה חמימה עם כדור גלידת וניל או קרם אנגלז.
העוגה הזו היא דוגמה מושלמת לאיך שפשטות יכולה להיות מדהימה. היא מכילה רכיבים בסיסיים שנמצאים בכל מטבח, אבל השילוב ביניהם יוצר משהו מופלא ובלתי נשכח. אני תמיד נדהמת מחדש כמה היא טעימה וריחנית כל פעם שאני מכינה אותה. זו ממש חגיגה של טעמים וצבעים שכל אחד יכול ליהנות ממנה. גם ילדים וגם מבוגרים, גם חובבי מתוק וגם אוהבי מלוח. היא פשוט מיוחדת ואהובה על כולם.
שאלות ותהיות שתמיד עולות לגבי עוגת הפלא הזו:
כמה זמן העוגה נשארת טרייה אחרי האפייה? כמו רוב העוגות הבחושות, ניתן לשמור אותה בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 4-5 ימים בקלות. אני ממליצה לעטוף אותה בניילון נצמד כדי שתישאר לחה ורכה כמו ביום הראשון.
איזה תפוזים הכי מומלץ להשתמש? ככל שהתפוזים יהיו יותר עסיסיים וארומתיים – ככה יותר טוב! תפוזי ולנסיה ושמוטי מצוינים, או כל מה שעונתי וזמין לכם. רצוי להשתמש בתפוזים אורגניים לא מרוססים אם אתם משתמשים בקליפה שלהם לגירוד.
אפשר להפוך את המתכון לעוגת תפוזים בחושה רגילה? בהחלט כן, פשוט תמירו את הסולת והקוקוס בכמות זהה של קמח תופח ותקבלו עוגת תפוזים קלאסית ואהובה. אם יוצא לכם בצק סמיך מדי, תוכלו להוסיף עוד מעט נוזלים.
מה אם אין לי מיץ תפוזים טרי? במקרה הצורך, אפשר להשתמש במיץ תפוזים קנוי באיכות טובה. אבל כדאי להשקיע ולסחוט כמה תפוזים, זה יעשה את ההבדל בטעם הסופי.
כיצד אפשר להפוך את העוגה ללא גלוטן? ניתן בקלות להחליף את הקמח התופח בכמות זהה של קמח כוסמין, דורום או שילוב של קמחים ללא גלוטן. שימו לב שיתכן שתצטרכו מעט יותר נוזלים כי הם סופגים יותר מקמח רגיל.
טיפים לקישוט אפקטיבי במיוחד? מעבר לקוקוס ופרוסות תפוז, אפשר להשתמש בעלי נענע, פיסטוקים קצוצים, סוכריות כתומות, דבש מוזהב או כל דבר שיתאים לצבעוניות ולניחוחות של העוגה. תנו לדמיון להוביל אתכם!
אוהבים יקרים, זהו אחד המתכונים שתמיד כיף לחזור אליו שוב ושוב. הוא נותן הרגשה של נחת ושפע, כאילו חיבוק חם מסבתא האהובה. אני מזמינה אתכם להכניס אותו למחברת המתכונים המשפחתית ולהפיץ את האהבה לכל מי שמסביבכם. כי מה יותר טוב מאשר לחלוק קצת אושר מתוק עם אלו שחשובים לנו? אז קדימה, שימרו את המתכון, תפתחו סינר ותתחילו ליצור! מבטיחה לכם שהבית יתמלא בארומה משגעת והלב בשמחה גדולה. ואל תשכחו לספר לי איך יצא!