עוגת פירורים, עם הציפוי הפירורי החמאתי ובסיס העוגה הלח, היא פינוק קלאסי המושלם לכל אירוע. בין אם נהנו עם כוס קפה בבוקר או כפינוק מתוק לאחר ארוחת הערב, המתכון הזה בטוח יהפוך לאהוב ברפרטואר האפייה שלכם. הניגוד בין העוגה העדינה לציפוי הפירורים הפריך יוצר מרקם מענג שישאיר אותך לחזור לעוד. התכוננו להרשים את החברים והמשפחה עם עוגת הפירורים שאי אפשר לעמוד בפניה!
איך מכינים עוגת פירורים:
לעוגה:
– 250 גרם קמח לכל מטרה
– 150 גרם סוכר מגורען
– 120 גרם חמאה ללא מלח, מרוככת
– 2 ביצים גדולות
– 120 מ"ל חלב
– 1 כפית תמצית וניל
– 1 כפית אבקת אפייה
– 1/4 כפית מלח
לציפוי הפירורים:
– 150 גרם קמח לכל מטרה
– 100 גרם סוכר מגורען
– 100 גרם חמאה ללא מלח, מומסת
– 1 כפית קינמון (לא חובה)
שלבים להכנת עוגת פירורים:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (350 מעלות צלזיוס) ומשמנים תבנית אפייה מרובעת בגודל 20 ס"מ (8 אינץ').
2. בקערת מיקסר גדולה מקציפים יחד את החמאה הרכה והסוכר המגורען עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
3. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, וטורפים היטב לאחר כל הוספה.
4. מערבבים פנימה את החלב ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה.
5. בקערה נפרדת מנפים יחד את הקמח לכל מטרה, אבקת האפייה והמלח.
6. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים רק עד שהם מתאחדים. היזהרו לא לערבב יתר על המידה.
7. יוצקים את בלילת העוגה לתבנית האפייה המוכנה, מפזרים אותה בצורה אחידה בעזרת מרית.
8. להכנת תוספת הפירורים, מערבבים בקערה את הקמח לכל מטרה, סוכר גרגיר וחמאה מומסת. מערבבים עד שנוצרים פירורים. אם רוצים, מוסיפים קינמון לתוספת טעם.
9. מפזרים את תוספת הפירורים באופן שווה על בלילת העוגה בתבנית האפייה, ומכסים אותה לחלוטין.
10. מכניסים את תבנית האפייה לתנור שחומם מראש ואופים 30-35 דקות, או עד שציפוי הפירורים מזהיב וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
11. לאחר האפייה מוציאים את עוגת הפירורים מהתנור ונותנים לה להתקרר מעט לפני שפורסים ומגישים.
12. הגישו את עוגת הפירורים חמימה או בטמפרטורת החדר, ותיהנו מהשילוב הטעים של עוגה נימוחה ותוספת פירורים פריכה בכל ביס!
13. שתפו את עוגת הפירורים המענגת הזו עם יקיריכם וצפו בה נעלמת תוך זמן קצר. תהנה!