דרגו את המתכון

עוגת פירות יבשים דקדנטית עשירה

הרשו לי להציג בפניכם תענוג נצחי: עוגת הפירות היבשים העשירים! הקינוח המפנק הזה זכה להערכה במשך דורות, ומקורותיו מגיעים למטבחים נעימים ומתכונים משפחתיים אהובים. עמוסה בתערובת של פירות יבשים שמנמנים, אגוזים פריכים ותבלינים ארומטיים, העוגה הזו היא חגיגה של טעמים ומרקמים. זה הפינוק המושלם לאירועים מיוחדים או פשוט כאשר אתה משתוקק לפרוסה של מתיקות מנחמת.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית עגולה בגודל 23 ס"מ.
  2. בסיר קטן מחממים את מיץ התפוזים עד שהוא חם אך לא רותח. יוצקים את מיץ התפוזים החם על הפירות היבשים המעורבים בקערה ונותנים להם להיספג בזמן שאתם מכינים את שאר המרכיבים.
  3. בקערה נפרדת מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח, הקינמון, אגוז המוסקט והציפורן.
  4. בקערת ערבוב גדולה, קרמו יחד את החמאה הרכה והסוכר החום עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  5. טורפים פנימה את הביצים, אחת בכל פעם, ולאחר מכן את תמצית הוניל.
  6. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים רק עד שהם מתאחדים.
  7. מקפלים פנימה את הפירות היבשים המושרים (יחד עם כל מיץ התפוזים שנותר) והאגוזים הקצוצים עד לפיזור אחיד בכל הבלילה.
  8. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
  9. אופים בתנור שחומם מראש למשך שעה ו-30 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
  10. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ולאחר מכן מעבירים אותה לרשת להתקררות מלאה לפני שפורסים ומגישים.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, תוכלו להתאים את המתכון הזה בקלות. כל שעליך לעשות הוא לוודא שכל המרכיבים הם כשרים, ואם אתה צריך להימנע ממוצרי חלב, אתה יכול להחליף את החמאה בחלופה לא חלבית כמו מרגרינה. בנוסף, קמח נטול גלוטן יכול לשמש כתחליף לקמח לכל מטרה לבעלי רגישות לגלוטן.

יתרונות תזונתיים:

כמות: מתכון זה מניב עוגה אחת בגודל 23 ס"מ, מושלמת לחלוקה עם חברים ובני משפחה.

זמן הכנה: אפשרו לעצמכם כ-20 דקות להכנה ו-1 שעה ו-30 דקות לאפייה, בסך הכל כשעה ו-50 דקות.

רמת קושי: הייתי מדרג את המתכון הזה כדרגת קושי בינונית. למרות שזה לא מסובך מדי, זה דורש קצת תשומת לב לפרטים, במיוחד כשמדובר בהשגת המרקם והעשייה המושלמים.

טיפים לשיפור:

תיהנו מעוגת הפירות היבשים העשירים הזו כקינוח מענג או פינוק דקדנטי בכל שעה ביום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות