עוגת פירות יבשים דקדנטית עשירה
הרשו לי להציג בפניכם תענוג נצחי: עוגת הפירות היבשים העשירים! הקינוח המפנק הזה זכה להערכה במשך דורות, ומקורותיו מגיעים למטבחים נעימים ומתכונים משפחתיים אהובים. עמוסה בתערובת של פירות יבשים שמנמנים, אגוזים פריכים ותבלינים ארומטיים, העוגה הזו היא חגיגה של טעמים ומרקמים. זה הפינוק המושלם לאירועים מיוחדים או פשוט כאשר אתה משתוקק לפרוסה של מתיקות מנחמת.
רכיבים:
- 250 גרם (2 כוסות) פירות יבשים מעורבים (כגון צימוקים, משמשים, תאנים, חמוציות)
- 150 מ"ל (2/3 כוס) מיץ תפוזים
- 150 גרם (1 כוס) קמח לכל מטרה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית קינמון טחון
- 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1/4 כפית ציפורן טחון
- 100 גרם (חצי כוס) חמאה ללא מלח, רכה
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר חום
- 2 ביצים גדולות
- 1 כפית תמצית וניל
- 100 גרם (1 כוס) אגוזים קצוצים (כגון אגוזי מלך, אגוזי פקאן, שקדים)
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל-160 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית עגולה בגודל 23 ס"מ.
- בסיר קטן מחממים את מיץ התפוזים עד שהוא חם אך לא רותח. יוצקים את מיץ התפוזים החם על הפירות היבשים המעורבים בקערה ונותנים להם להיספג בזמן שאתם מכינים את שאר המרכיבים.
- בקערה נפרדת מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח, הקינמון, אגוז המוסקט והציפורן.
- בקערת ערבוב גדולה, קרמו יחד את החמאה הרכה והסוכר החום עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- טורפים פנימה את הביצים, אחת בכל פעם, ולאחר מכן את תמצית הוניל.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים רק עד שהם מתאחדים.
- מקפלים פנימה את הפירות היבשים המושרים (יחד עם כל מיץ התפוזים שנותר) והאגוזים הקצוצים עד לפיזור אחיד בכל הבלילה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש למשך שעה ו-30 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
- מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ולאחר מכן מעבירים אותה לרשת להתקררות מלאה לפני שפורסים ומגישים.
חלופות מתכון:
לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, תוכלו להתאים את המתכון הזה בקלות. כל שעליך לעשות הוא לוודא שכל המרכיבים הם כשרים, ואם אתה צריך להימנע ממוצרי חלב, אתה יכול להחליף את החמאה בחלופה לא חלבית כמו מרגרינה. בנוסף, קמח נטול גלוטן יכול לשמש כתחליף לקמח לכל מטרה לבעלי רגישות לגלוטן.
יתרונות תזונתיים:
- העוגה הזו היא לא רק חגיגה לבלוטות הטעם; זה גם מעצמה תזונתית! פירות יבשים כמו צימוקים, משמשים ותאנים מציעים מנה מרוכזת של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון.
- בנוסף, האגוזים מוסיפים שומנים בריאים וחלבון, מה שהופך את הקינוח הזה לטעים ומשביע כאחד.
- עם כל פרוסה, אתה מפנק את עצמך בפרץ של טעם וחיזוק של הזנה.
כמות: מתכון זה מניב עוגה אחת בגודל 23 ס"מ, מושלמת לחלוקה עם חברים ובני משפחה.
זמן הכנה: אפשרו לעצמכם כ-20 דקות להכנה ו-1 שעה ו-30 דקות לאפייה, בסך הכל כשעה ו-50 דקות.
רמת קושי: הייתי מדרג את המתכון הזה כדרגת קושי בינונית. למרות שזה לא מסובך מדי, זה דורש קצת תשומת לב לפרטים, במיוחד כשמדובר בהשגת המרקם והעשייה המושלמים.
טיפים לשיפור:
- משרים את הפירות היבשים במיץ תפוזים לכמה שעות או לילה לפני השימוש בהם במתכון. זה ישנן אותם ויפיח בהם טעם נוסף.
- אל תערבב יתר על המידה את הבלילה לאחר הוספת הקמח כדי למנוע עוגה צפופה. מערבבים רק עד לאיחוד לקבלת פירור רך.
- כדי למנוע מהאגוזים לשקוע לתחתית העוגה, זורקים אותם פנימה כף קמח לפני שמקפלים אותם לתוך הבלילה.
- למגע נוסף של פינוק, אפשר לטפטף את העוגה שהתקררה בזיגוג פשוט עשוי אבקת סוכר ומיץ תפוזים.
תיהנו מעוגת הפירות היבשים העשירים הזו כקינוח מענג או פינוק דקדנטי בכל שעה ביום!