1.8/5 - למתכון דירוג של 5 חובבי בישול

עוגת פרג ושוקולד עסיסית בטירוף

הנה היא שוב, העוגה המושלמת לכל אירוע: רכה, עסיסית, מלאת טעם שוקולד עשיר וניחוח פרג משכר.

מתכון זה, שמקורו באירופה, עבר מדור לדור ומשלב את הטוב משני עולמות: בצק פרג רך ונימוח עם גנאש שוקולד עשיר ומפנק.

מתכון של ישראלה אזולאי.

הכנה קלה ומהירה:

העוגה קלה מאוד להכנה, גם עבור אופה מתחיל. זמן ההכנה הוא כ-45 דקות, והיא מתאימה לאפייה בתבנית אינגליש קייק או עגולה.

מרכיבים:

לגנאש שוקולד:

לקישוט:

הכנה:

  1. בקערה גדולה, ערבבו פרג, קוקוס וקמח.
  2. בקערת המיקסר, הקציפו ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה.
  3. הוסיפו בהדרגה את השמן ושמנת חמוצה תוך כדי ערבוב.
  4. ערבבו בעדינות את תערובת הקמח עם תערובת הביצים עד לאיחוד.
  5. שפכו את הבלילה לתבנית משומנת ואפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30-40 דקות.
  6. הכינו את הגנאש: חממו שמנת מתוקה עם שוקולד מריר במיקרוגל או בסיר קטן עד להמסה.
  7. שפכו את הגנאש על העוגה המצוננת ופזרו מעל קוקוס, בוטנים או אגוזים גרוסים.

טיפים:

וריאציות ושיפורים:

דרגת קושי: קל

זמן הכנה: 45 דקות

הצעות הגשה:

למה אתם מחכים?

הכינו עוד היום את עוגת הפרג והשוקולד המופלאה הזו ותיהנו מפנק עסיסי וטעים לכל המשפחה!

יתרונות תזונתיים:

בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות