לעוד סרטונים של מתכונים קלים שאשכרה אפשר להכין בבית חפשו את BERKO MADE בפייסבוק או באינסטגרם
לעוגה:
2 ביצים
3/4 כוס שמן זית (מסוג פירותי, לא מריר)
גרידה מלימון 1
מיץ מלימון אחד
1 כוס סוכר חום
1 כוס קוקוס טחון
כפית תמצית וניל
4 כפות גדושות גבינה לבנה
2 כפות גדושות גבינת שמנת (או מסקרפונה)
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה
1 וחצי כוסות קמח רגיל (*אפשר קמח תופח ואז לוותר על האבקת אפייה)
1/2 כוס פיסטוקים קצוצים (להשאיר קצת לקישוט בסוף)
לזיגוג לימון:
50 גר' אבקת סוכר
מיץ מחצי לימון
הכנה:
לחמם תנור ל- 170 מעלות.
להכניס את כל מרכיבי העוגה לקערה או למיקסר (וו גיטרה) לפי הסדר הרשום למעלה.
לערבב לתערובת אחידה.
לאפות בתנור ב- 170 מעלות כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
בינתיים להכין את הזיגוג: בקערה קטנה להניח 50 גרם אבקת סוכר (חצי חבילה), לטפטף מעט ממיץ הלימון ולאט לאט להוסיף עוד ולערבב עם אבקת הסוכר, עד שיגיע למרקם נוזלי אבל עם מעט נפח.
(יכול להיות שלא תצטרכו את כל הכמות מחצי הלימון, תלוי כמה מיץ יש בו, אם זה נהיה דליל מידי -להוסיף אבקת סוכר)
לקרר את העוגה היטב ולחלץ מהתבנית אל צלחת גדולה
לטפטף את זיגוג הלימון על העוגה ולפזר את שארית הפיסטוקים מעל.