עוגת קפה מתכון מענג
בסדר, בואו נכין עוגת קפה טעימה שבטח תגרום לבלוטות הטעם שלכם לרקוד מרוב שמחה! המתכון המענג הזה מושלם להגשת קהל או סתם לפנק את עצמך בפינוק נעים אחר הצהריים.
עוגת קפה הייתה פינוק אהוב במשך דורות, כאשר מקורותיה נעוצים באירופה, שם נהנו ממנה לעתים קרובות לצד כוס קפה או תה מהביל. עם הזמן, הוא התפתח לצורות וטעמים שונים, אבל דבר אחד נשאר קבוע – היכולת שלו לקרב אנשים על אהבה משותפת לאוכל טוב ולשיחה.
רכיבים:
- 2 כוסות קמח לכל מטרה (בערך 250 גרם)
- 1 כוס סוכר (בערך 200 גרם)
- 1/2 כוס חמאה ללא מלח, רכה (בערך 113 גרם)
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס שמנת חמוצה (כ-240 מ"ל)
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 2 כפות גרגירי קפה נמס מומסים ב-2 כפות מים חמים
לציפוי השטרויזל:
- 1/2 כוס קמח לכל מטרה (כ-60 גרם)
- 1/2 כוס סוכר חום ארוז (בערך 100 גרם)
- 1/4 כוס חמאה ללא מלח, צוננת וחתוכה לקוביות (בערך 57 גרם)
- 1 כפית קינמון טחון
- אופציונלי: אבקת סוכר לפיזור
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל- 175 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית אפייה בגודל 23×23 ס"מ.
- בקערת ערבוב גדולה, קרמו יחד את החמאה הרכה והסוכר המגורען עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- טורפים פנימה את הביצים, אחת בכל פעם, ולאחר מכן את תמצית הוניל והקפה המומס.
- בקערה נפרדת מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, לסירוגין עם השמנת החמוצה, עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה המוכנה, מפזרים אותה בצורה אחידה.
- בקערה קטנה, מכינים את תוספת השטרויזל על ידי שילוב הקמח, הסוכר החום, קוביות החמאה הצוננות והקינמון. השתמש באצבעותיך או בחותכן מאפים כדי לערבב עד לקבלת תערובת פירורית.
- מפזרים את תוספת השטרויזל על הבלילה בתבנית האפייה.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 40-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
- מניחים לעוגה להתקרר בתבנית 10-15 דקות לפני ההגשה.
- אופציונלי: לפדר באבקת סוכר למגע נוסף של מתיקות לפני ההגשה.
מרכיבים חלופיים:
לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, אתה יכול בקלות להחליף את מרכיבי החלב בחלופות שאינן חלביות כמו יוגורט קוקוס או יוגורט חלב שקדים. בנוסף, אם אתה מעדיף אפשרות ללא גלוטן, אתה יכול להשתמש בתערובת קמח לכל מטרה ללא גלוטן במקום קמח רגיל.
יתרונות תזונתיים:
- עוגת הקפה הזו מספקת תערובת מאוזנת של פחמימות, חלבונים ושומנים, מה שהופך אותה לפינוק משביע.
- השמנת החמוצה מוסיפה עושר תוך מתן סידן ופרוביוטיקה לבריאות המעיים.
- בנוסף, שימוש בקמח מלא במקום קמח לכל מטרה יכול להגביר את תכולת הסיבים לשיפור העיכול.
תפוקה: מתכון זה מניב עוגה אחת בגודל 23×23 ס"מ, המשרתת כ-9-12 אנשים.
זמן הכנה: כ-15 דקות זמן הכנה, 45 דקות אפייה, בסך הכל כשעה.
רמת קושי: קלה. מתכון זה ידידותי למתחילים, דורש טכניקות ערבוב ואפייה פשוטות.
טיפים להצלחה:
- לקבלת טעם קפה חזק יותר, ניתן להגדיל את כמות גרגירי הקפה הנמס המשמשים בבלילה.
- ודא שהחמאה שלך מתרככת לטמפרטורת החדר כדי לערבב קל יותר.
- אל תערבב יתר על המידה את הבלילה כדי למנוע עוגה צפופה – לערבב רק עד שהמרכיבים נטמעים.
- כדי לבדוק את העשייה, נועצים קיסם למרכז העוגה. אם היא יוצאת נקייה או שרק מעט פירורים נצמדים אליה, העוגה מוכנה.
- יש לאחסן שאריות בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 3 ימים, או להקפיא פרוסות לאחסון ארוך יותר. פשוט הכנס אותם למיקרוגל לכמה שניות כדי ליהנות מעוגה חמימה בכל עת!