עוגת קרמבו: כשאמהות מבשלות ממתק שמרגש אותנו!
אז יש לכם קרייבינג למשהו מתוק ומושלם? דמיינו לכם עוגת קרמבו שמשאירה אתכם עם טעם של עוד. נכון, זה נשמע כמו פנטזיה? אבל אני כאן להוכיח לכם שזה בהחלט אפשרי! בואו נתעורר סוף סוף מחלום ונבשל את הדבר הכי טעים שיש.
למה דווקא עוגת קרמבו?
מהי היתרון של עוגת קרמבו על פני מאפים אחרים? אין כמו עוגה שעושה שמח על הלב ומפצה אותנו על כל רגע קשה שהיה במהלך השבוע. (וטוב, היא גם יכולה לשמש כתחליף לארוחה כששוכחים לקנות חלב…)!
החומרים שתצטרכו:
- 200 גרם ביסקוויטים (אפשר גם "מאפה עמיד" – זה קטע ייחודי שלכם!)
- 100 גרם חמאה ממומסת
- 400 מ"ל שמנת מתוקה
- 300 גרם שוקולד מריר (או מתוק, תלוי במצב רוח)
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1 מיכל רוטב שוקולד (אם עמדתם בפקקים וצריכים לקצר תהליכים)
שלב אחר שלב – איך מכינים את העוגה?
ועכשיו, הגיע הזמן להבין איך מגלים את הקסם הזה:
- שמים את הביסקוויטים בקיבולת ומקציפים אותם עד שמקבליםו פירורים קטנים, כאילו "אכילתם" במקום מסעדה יוקרתית.
- מוסיפים את החמאה הממוססת, מערבבים היטב עד שהכל מתאחד – כמו אמא עם הילדים שלה בערב שישי.
- מעבירים לתבנית ומחכים שיתייצב במקרר להשאר מחויבים (קצת כמו בחיים).
- בינתיים, מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר עד שהופך לקצפת חלומית!
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל לפולסים קצרים ומאחדים לקצפת. זהו, אתם מתקדמים!
- מניחים את התערובת על הביסקוויטים במקרר, מעטרים ברוטב שוקולד ואוכלים לפני שהקפאתם, כי מי יכול להמתין?
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים במקום שוקולד מריר? – אתם יכולים לנסות שוקולד חלב או אפילו שוקולד עם נגיעות של נוגט!
מה קורה אם אני לא אוהב ביסקוויטים? – נסו עם עוגיות חמאה או אפילו להמיר את זה בבצק עוגה!
העוגה מתאימה לאורחים? – בוודאות! תאמינו לי, אחרי שתציעו להם עוגת קרמבו, הם לא ירצו לצאת!
אפשר להכין את זה מראש? – בהחלט, זה נשאר טעים יום אפילו יומיים – אם אתם מצליחים להתנגד לאכול את זה ישר!
יש כאן גירסה דלת קלוריות? – לא תשכבו על המיטה אחרי שתאכלו שתיים, אבל אתם בהחלט יכולים לשחק עם הכמויות!
אז קדימה, תפסו את המקרר, תכינו את החומרים ותנו לעוגת הקרמבו הזו להיות הכוכבת של הערב! אנחנו ניפגש באפייה הבאה!