עוגת ריבת חלב וקוקוס – סיגלית עמגר
סיגלית עמגר משתפת אותנו במתכון מושלם של עוגת ריבת חלב עם קוקוס.
מצרכים:
4 ביצים
1 שמנת חמוצה
1 כוס שמן
1 שקית אבקת אפיה
1.5 כוסות קמח
חצי כוס קוקוס
1 כוס סוכר
לציפוי:
4 כפות שמנת מתוקה
כף גדושה ריבת חלב
קוקוס קלוי לקישוט(ניתן לקנות בחנויות תבלינים)
(כל הכוסות במתכון הכוונה לכוס חד פעמי לשתיה חמה)
תבנית 22
אופן הכנה:
1. במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר לקצף תפוח בערך 6 דקות.
2. מוסיפים בהדרגה את השמן והשמנת חמוצה,מוסיפים את הקמח,אבקת אפיה וקוקוס עד שהכל נטמע בבלילה.
3. משמנים תבנית בגודל 22,יוצקים לתוכה את הבלילה ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות(מצב רגיל לא טורבו) למשך שעה.
4. לאחר כ-שעה,מוציאים את העוגה ונותנים לה להתקרר.
5. בינתיים בקערה קטנה שמים 4 כפות שמנת מתוקה וכף גדושה של ריבת חלב ומכניסים למיקרו להמסה,מחכים שהעוגה תתקרר ומורחים על העוגה מלמעלה ומעל מפזרים קוקוס קלוי.
סרטון למתכון נוסף של עוגת ריבת חלב וקוקוס עסיסית ונימוחה: