דרגו את המתכון
מרי שרעבי משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת שוקולד אוורירית.
מצרכים להכנת עוגת שוקולד אוורירית:
- כוס ורבע סוכר
- 4 כפות קקאו
- 3/4 1 כוסות קמח תופח
- 1/2 כוס אבקת שוקולית
- כוס שמן
- כפית תמצית בטעם שוקולד
- 1/2 כוס חלב (מומלץ לחמם במיקרו למשך 30 שניות)
- 4 ביצים
- 100 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
- מיכל שמנת מתוקה (נשתמש בחצי לעוגה וחצי נשתמש לקרם)
תבנית בקוטר 26
אופן הכנה:
- מערבבים בקערה את סוכר,קקאו,שוקולית וקמח תופח.
- יוצרים גומה במרכז העוגה ושופכים לגומה את הביצים,שמן,תמצית שוקולד,חלב,חצי מכמות השמנת וטורפים היטב ידנית את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה (אין צורך במיקסר).
- יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים למשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות (לאחר 40 דקות יש לבדוק את העוגה בעזרת קיסם).
- לאחר שהעוגה מוכנה,מוציאים מהתנור ונותנים לה להתקרר.
- מחממים את חצי מיכל השמנת עד לרתיחה עדינה ושופכים על קוביות השוקולד ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק (ציפוי שוקולד)
- מורחים את הגנאש שהכנו מעל העוגה,לאחר שהעוגה התקררה.
- נותנים לקרם להתייצב מעט ומכניסים את העוגה למקרר למשך שעה ואז ניתן להגיש.
סרטון עם מתכון נוסף לעוגת שוקולד: