גילה גילנ משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת שוקולד גבוהה
h2>
מצרכים להכנת עוגת שוקולד גבוהה
4 ביצים
1 שקית סוכר וניל
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס מים פושרים
3/4 כוס קקאו משובח
2.5 כוסות קמח תופח
3/4 כוס שמן
2 כוסות סוכר
לציפוי :
1 שוקולד מריר
25 גרם חמאה או מחמאה
תבנית רינג גודל 24 או תבנית חד פעמית עגולה
כל הכוסות מתייחסות לכוס אוניברסלית
–
אופן הכנה
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. לערבב את כול החומרים בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים לתערובת עוד כוס מים רותחים ומערבבים היטב (התערובת נוזלית,כך היא צריכה להיות,לא לדאוג)
4. יוצקים את הבלילה לרינג (שמים בתחתית נייר אפיה ונייר כסף ומניחים על תבנית) ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 45 דקות (מומלץ להתחיל בחום של 150-160 ואז לעלות לחום של 175 מעלות)
5. בודקים את העוגה במרכז עם קיסם,אם יוצא יבש מוציאים מהתנור.
6. מתחילים בהכנת הציפוי – ממיסים בבן מארי את השוקולד והחמאה ומצפים את העוגה.