דרגו את המתכון
אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת שוקולד וחלבה.
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת העוגת שוקולד חלבה:
מצרכים:
- לעיסת העוגה
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל (10 גר')
- 3/4 כוס שמן
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
- חצי מיכל שמנת מתוקה להקצפה (125 מ"ל)
- 1.5 כוס קמח רגיל
- 1 שקית אפייה (10 גר')
- 1 כוס שוקולית
- 50 גר' בערך חלבה מפוררת
- לקרם שוקולד
- חצי מיכל שמנת מתוקה להקצפה (125 מ"ל)
- 100 גר' שוקולד מריר 60% קקאו
- לקישוט
- 100 גר' חלבה מפוררת בערך
אופן הכנה:
- לחמם תנור 180 מעלות רגיל.
- לערבב את כל מצרכי העיסה לעוגה בקערה.
- למזוג לתבנית משומנת.
- לאפות כ- 45 דקות או עד שננעץ קיסם במרכז העוגה ויצא יבש..
- להוציא מהתנור..
- במיקרו לחמם בקערה בפולסים של 30 שניות את השמנת עם השוקולד.
- לערבב אחרי כל 30 שניות להמסה מלאה עד שנוצר קרם מבריק..
- לחורר את העוגה עם קיסם ולמזוג את הקרם באחידות על פני העוגה..
- לפזר חלבה סביב העוגה לקישוט .