3/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול
עוגת שוקולד נימוחה (פרווה)
זמן הכנה: 15 דקות זמן אפייה: 20 דקות
מצרכים:
לבצק:
- 3 כוסות קמח
- ¾ כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כוס שמן
לבלילת השוקולד:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 2 כפות קקאו
- ¼ כוס מים
- ¼ כוס שמן
- 1 כפית גדושה נס קפה
- ¼ כוס סוכר
- 2 ביצים
הוראות הכנה:
- הכנת הבצק: בקערה גדולה, ערבבו את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק אחיד.
- חלוקת הבצק: שטחו ¾ מהבצק בתבנית בינונית. את הרבע הנותר, הניחו בצד.
- הכנת בלילת השוקולד: בסיר קטן, ערבבו את כל מצרכי הבלילה (למעט הביצים) ובשלו על אש קטנה עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה.
- הוספת הביצים: לאחר שהתערובת התקררה מעט, הוסיפו את הביצים בהדרגה תוך כדי ערבוב מתמיד.
- הרכבת העוגה: שפכו את בלילת השוקולד על הבצק שבתבנית. פזרו מעל את פירורי הבצק שהנחתם בצד.
- אפייה: הכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (לא טורבו) למשך 20 דקות. העוגה מוכנה כשהיא נראית מעט בהירה.
- קירור: הוציאו מהתנור והניחו לעוגה להתקרר לחלוטין לפני שפורסים ומגישים.
בתאבון!
מתכון של חן אסרף.