היום נחלוק מתכון אלוהי לעוגת שוקולד אוורירית שמתאימה במיוחד לחגיגות פסח. הפינוק המענג הזה הוא לא רק חביב הקהל אלא גם סמל לשמחה במהלך החג. התכוננו לצאת למסע שוקולדי שכולם יבקשו שניות!
מקורות המתכון:
לעוגת ענן השוקולד השמימית הזו שורשים במסורות הקולינריות העשירות של פסח. זוהי דרך טעימה לחגוג את חג החופש, המשלבת את עושר השוקולד עם קלילות של ענן. מקורות העוגה נעוצים במוחם היצירתי של בשלנים ביתיים שרצו להוסיף נופך של פינוק לשולחן הפסח.
רשימת רכיבים:
6 ביצים גדולות, מופרדות
1 כוס סוכר מגורען
200 גרם שוקולד מריר איכותי, מומס ומקורר
1/2 כוס שמן צמחי
1/2 כוס עמילן תפוחי אדמה
1/4 כוס אבקת קקאו
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל טהורה
הוראות הכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית עגולה בגודל 23 ס"מ (9 אינץ') ומרפדים את התחתית בנייר אפייה.
- בקערה גדולה מקציפים חלמונים עם סוכר לקצף בהיר ותפוח. מוסיפים שוקולד מומס, שמן ותמצית וניל, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת מנפים יחד עמילן תפוחי אדמה, אבקת קקאו, אבקת אפייה ומלח.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת החלמונים תוך כדי ערבוב עד לאיחוד.
- בקערה נקייה ויבשה נוספת מקציפים את החלבונים עד שנוצרות פסגות נוקשות.
- מקפלים בעדינות את החלבונים המוקצפים לתוך בלילת השוקולד, נזהרים לא לרוקן את התערובת.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון.
- אופים 40-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם מעט פירורים לחים.
- מניחים לעוגה להתקרר בתבנית 10 דקות ולאחר מכן מעבירים אותה לרשת לצינון מלא.
פורסים, התענגו ושתפו את השמחה של עוגת ענן השוקולד השמימית הזו עם יקיריכם במהלך חג הפסח!
יתרונות תזונתיים:
עוגת ענן השוקולד הזו היא לא רק פינוק לבלוטות הטעם שלך; זה גם מכיל כמה הטבות תזונתיות. ביצים מספקות חיזוק חלבון, בעוד ששוקולד מריר עמוס בנוגדי חמצון. השימוש בעמילן תפוחי אדמה במקום קמח רגיל הופך אותו לאופציה נטולת גלוטן, המתאימה לבעלי הגבלות תזונתיות.
כמות מנות:
המתכון הזה מניב עוגת ענן שוקולד דקדנטית אחת, מושלמת להגשה של 10-12 אנשים. זה אידיאלי עבור מפגש משפחתי או מסיבת ארוחת ערב חגיגית במהלך פסח.
זמן הכנה:
התכוננו לצלול לגן עדן השוקולד תוך כ-30 דקות של זמן מעשי. העוגה תזדקק לעוד 40-45 דקות כדי לאפות לשלמות.
רמת קושי:
אל תפחדו, חבריי לקולינריה! מתכון זה נופל בטווח הקושי הבינוני. זה דורש קצת עדינות בהפרדה והקצפת החלבונים, אבל התוצאה הסופית שווה את המאמץ. יש לך את זה!
אפשרויות חלופיות לאוכלי כשרות:
לחברינו הכשרים הקפידו להשתמש בחומרי גלם בעלי תעודת כשרות. בדוק את השוקולד, אבקת הקקאו ואבקת האפייה כדי לוודא שהם עומדים בתקני הכשרות. ניתן גם להחליף את השמן הצמחי בשמן קוקוס מומס לטוויסט ייחודי.
טיפים לשיפור:
- מנפים את עמילן תפוחי האדמה ואבקת הקקאו כדי להבטיח מרקם חלק יותר בעוגה.
- מקפלים בעדינות את השוקולד המומס לתוך הבלילה כדי לשמור על עקביות אוורירית זו.
- התנסו באחוזים שונים של שוקולד מריר לפרופיל טעמים מותאם אישית.
- מגישים פרוסות עם כף קצפת כשרה לפסח או פיזור אבקת סוכר לתוספת של פינוק.